Преминуо кошаркаш који је недавно доживио мождани удар

05.12.2021. 19:17
0
ИЗВОР: mozzartsport.com

Српски кошаркаш и првотимац АЕК-а Стеван Јеловац, преминуо је данас од посљедица можданог удара, који је доживио 14. новембра на тренингу. Тужну вијест званично је потврдио атински клуб.

АЕК се неколико дана након можданог удара кошаркаша огласио, уз напомену да је стање српског играча стабилно, али и даље критично.

Нажалост, ситуација се додатно закомпликовала, што је резултирало трагичним епилогом. Прије неколико дана Стеван је пребачен у Србију, на захтјев породице.

- Трагедија. Неизрецив бол. Тужна вијест је малоприје стигла из Србије. Наш борац, наш брат, Стеван је постао анђео. Одлетио је у небо - стоји на сајту Атињана.

Јеловац је у АЕК стигао љетос, након сезоне проведене у Јапану. У каријери је наступао и за Мега Моцарт, Црвену звезду, Анталију, Казерту, Ритас, Сарагосу, Нижњи, Бамберг, Газијантеп.

Није изабран на драфту 2011. године, али је 2016. године играо љетну лигу за Далас и није успио да се домогне најквалитетније лиге на планети.

У сезони 2013/2014. играо је Евролигу у дресу Лијетувос Ритаса, а потом је три године наступао у шпанској Сарагоси.

По општем мишљењу најбољу сезону у каријери имао је у сезони 2017/2018. када је носио дрес Нижњег Новгорода, а најбољу партију у каријери забиљежио је против Калева убацио је 49 поена, уз 15 скокова и тако оборио рекорд ВТБ лиге, који је са 42 поготка држао Кит Ленгфорд.

За репрезентацију Србије дебитовао је са 28 година и имао врло запажену ролу у квалификацијама за Мундобаскет 2019. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Ово је Пешићевих 15 изабраних Ово је Пешићевих 15 изабраних
Јокић: Стављају ми речи у уста, селектор је први који ће знати Јокић: Стављају ми речи у уста, селектор је први који ће знати
Кошаркаши Србије допутовали у Београд, навијачи их дочекали на аеродрому (ФОТО) Кошаркаши Србије допутовали у Београд, навијачи их дочекали на аеродрому (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 59m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 43m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 56m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    18h 10m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    23h 2m
    0