Препорука да се на 15 дана затвори ОШ “Јован Дучић” у Касиндолу

04.03.2021. 16:55
1
ИЗВОР: citajfilter.com

У Источној Илиџи данас је одржана сједница општинског Штаба за ванредне ситуације. Усвојена је препорука да се, због тренутне епидемиолошке ситуације, у ОШ “Јован Дучић” у Касиндолу пређе на онлајн начин рада.

- Због погоршане епидемиолошке ситуације имали смо неколико захтјева од Дома здравља и ОШ “Јован Дучић” и стога смо данас одржали 15. сједницу општинског Штаба за ванредне ситуације. Донесена је препорука да се школа консултује са Министарством просвјете и културе РС и да се од понедјељка пређе на онлајн наставу у трајању од 15 дана - потврдио је Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа.

Божовић, у изјави за Филтер, наводи да се прати ситуација и у остале двије основне и једној средњој школи у Источној Илиџи. Уколико дође до погоршања ситуације, предузеће се мјере које ће спријечити даље ширење заразе, поручује начелник Источне Илиџе.

- По информацијама које добијамо, стање је нешто лошије у односу на период који је иза нас, са тенденцијом да се број обољелих повећа. Сама ова ситуација траје скоро годину дана и сигурно оставља посљедице - каже Божовић.

Додаје да треба сачекати данашњу сједницу Штаба за ванредне ситуације Републике Српске, те да ће, уколико се данас усвоје рестриктивније мјере, оне бити проведене и на подручју општине Источна Илиџа.

Капацитет Дома здравља у Источном Сарајеву је ограничен, посебно у дијелу који се тиче радника у Хигијенско-епидемиолошкој служби, наводи Божовић.

Стога је општински штаб закључио да је неопходно организовати састанак представника општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, како би се обезбиједила средства за ангажовање додатног броја људи у поменутој служби.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Iznenađen 04.03.2021. 20:07
    Pušta se živa muzika, na Jahorini hiljade ne poštuju nikakve mjere, a vi školu zatvarate, jedino to znate.
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    19h 5m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    18h 0m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    12h 48m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    13h 54m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    22h 22m
    0