Прешао преко конопца изнад Сене на висини од 70 метара (ВИДЕО)

21.09.2021. 10:48
0
ИЗВОР: N1 Srbija

Француз Нејтан Полин прешао је преко конопца на висини од 70 метара изнад Сене у Паризу, пропраћен бурним навијањем посматрача на Ајфеловом торњу и на обалама ријеке.

Привезан сигурносним ужетом, 27-годишњи Полин је полако ходао по конопцу разапетом преко ријеке између Ајфеловог торња и позоришта Шело, пише "Данас".

Неколико пута је застао да би се одморио и направио паузе сједећи или лежећи на конопцу.

- Није било лако ходати 600 метара и концентрисати се уз притисак и све што се догађало около. Али свакако је било прелијепо - рекао је Полин, преноси "Гардијан".

Он каже да је било тешко добити све неопходне дозволе за овај подухват, а да је велики притисак представљао и "стрес повезан са публиком и чињеницом да је било много људи".

Полин, власник неколико свјетских рекорда, је извео овај прелазак изнад ријеке у циљу обиљежавања Дана насљеђа који се сваке године слави у Француској, када се људи позивају да посјете зграде и споменике који су иначе затворени за јавност.

Он каже да му је мотив био да "учини нешто лијепо и да то подијели са људима, а да уједно и укаже на нову перспективу наслеђа".

Видео: Paris Videostars

Коментари 0
Повезане вијести
Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу
Србин сваке суботе увече нахрани и по 300 гладних становника Париза Србин сваке суботе увече нахрани и по 300 гладних становника Париза
Претучени тинејџер подлегао повредама Претучени тинејџер подлегао повредама
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    17h 35m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    18h 50m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    23h 8m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    14h 43m
    0
  • Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
    22h 52m
    0