Пресудна "битка" фудбалера Србије за пласман на ЕУРО

17.10.2023. 08:49
0
ИЗВОР: Танјуг

Фудбалска репрезентација Србије дочекаће вечерас од 20.45 часова на стадиону "Рајко Митић" селекцију Црне Горе у најважнијем мечу у борби за пласман на ЕУРО који се чека 24 године.

Послије два везана пораза од Мађара, Србија је друга на табели Г групе са 10 бодова,  док је Црна Гора трећа са осам, уз меч мање.

Мађарска је прва са 13 бодова и вечерас на гостовању Литванији може да обезбиједи пласман на финални турнир у Њемачкој.

- Ово је најважнија утакмица у квалификацијама. У Будимпешти је била важна, али не најважнија. Ово је меч истине. Знам да желимо и можемо. Србија ће играти најбоље што може да дође до циља - поручио је селектор Драган Стојковић Пикси.

Он је навео да жели да селекција Србије на дуелу са Црном Гором покаже игру из Будимпеште.

- Нема великих филозофија. Ако то покажемо, не дамо гол, мораћу да одем негдје да се помолим и запалим свијећу. Нисам тражио помоћ од Бога. Крстио сам се у Будимпешти, јер сам се питао да ли је могуће да лопта није ушла у гол. Нисам позвао фудбалере, већ ратнике. Имао сам у Будимпешти и фудбалере и ратнике, то желим и против Црне Горе да имам. Свјесни смо важности, свега. Колико год да се ствара еуфорија, тензија. Задржаћемо мир. Опуштени смо и мирно дочекује ту утакмицу. Када почне утакмица, видјећете реакцију, играћемо нападачки, показати цијели арсенал и "пуцати" из свих оружја - поручио је Стојковић.

Селектор Србије је истакао да жели да његови фудбалери на мечу са Црном Гором воде главну причу на терену и да стварају шансе.

- Црна Гора може да се спрема колико год хоће, да храбре себе, то је њихово право. Једно је причати, а друго је показати на терену. Србија ће показати оно што може и жели. Слажем се да су имали тренинг утакмицу која је потпуно небитна. Њихове мисли су уперене ка Београду, што је нормално. Имају своје калкулације, не може нико да им забрани - рекао је Стојковић.

Он је навео да све зависи од селекције Србије.

- Оно што мене радује јесте да се Србија пита за своје питање. То сам им рекао у свлачионици послије Мађарске. Фудбал је такав. Некад и побиједиш незаслужено. Али, показали сте став. Оно што је најважније - сами од себе зависимо и то је велика ствар. Ту шансу не желимо да испустимо. Оно што можеш данас да урадиш никад не остављај за сутра - закључио је Стојковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    18h 17m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    19h 28m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    20h 54m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    20h 59m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    20h 27m
    0