Претежно сунчано и још топлије

27.09.2024. 08:25
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 45 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом и електричном енергијом.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођен је један дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 19 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 14 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су једну интервенцију.

Пале,

Техничка интервенција на отварању стана у Улици Исидоре Секулић бр. 6. Учествовала су два ватрогасца са једним возилом.

На дионицама путева у Републици Српској и ФБиХ могући су јаки удари вјетра, посебно на подручју Бањалуке и Кнежева, као и одрони, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу и на опасност од обрушавања грана или дрвећа на коловоз.

Због радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Милићи - Власеница и Власеница - Хан Пијесак.

На дионици регионалног пута Шепак - граница Републике Српске /БиХ/Србије /Шепак/ и на мосту преко Дрине забрањен је саобраћај за возила чија највећа дозвољена маса прелази 40 тона и чије осовинско оптерећење прелази девет тона.

На мосту се истовремено могу наћи највише два теретна возила и то без путничких возила.

Измјене у саобраћају су, због радова, на магистралном путу Доња Буковица - Вршани и Вршани - Бијељина, Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца.

Радови су у току и на путевима Добро Поље - Миљевина, Саставци-Устипрача, Брод на Дрини - Хум, Градишка - Козарска Дубица, Теслић - Пођезера и на подручју Добоја гд‌је је у току изградња ауто-пута.

Ради извођења бушачко-минерских радова на регионалном путу Источно Сарајево - Требевић - Брус, на локалитету Златиште, општина Источни Стари Град, од 11.00 до 15.00 најављени су привремене краће обуставе саобраћаја једном до два пута по пет до седам минута.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно сунчано вријеме, уз пролазну малу до умјерену облачност и температуру ваздуха до 33 степена Целзијусова.

Јутро је претежно сунчано, у Крајини понегд‌је има мале до умјерене облачности, а око ријека и по котлинама пролазне магле.

Максимална температура ваздуха биће од 28 до 33, у вишим пред‌јелима 23 степена Целзијусова, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће умјерен до јак југо.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Соколац осам, Рудо и Чемерно 10, Фоча 11, Билећа и Хан Пијесак 12, Тузла и Зеница 13, Мркоњић Град, Брчко и Сарајево 16, Бијељина, Добој и Требиње 17, Приједор 18, Рибник 19, Бањалука, Нови Град и Бихаћ 22, те Неум 23 степена Целзијусова.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра сунчано и још топлије Сутра сунчано и још топлије
Наш град богатији за четири становника Наш град богатији за четири становника
Сутра топло и вјетровито Сутра топло и вјетровито
Најчитаније
  • Изгорио аутомобил у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 58m
    0
  • Сјећање на доктора и планинара Јова Елчића (ФОТО)
    14h 47m
    2
  • Мајор Коста Тодоровић – Легенда о српском храбром срцу
    2h 22m
    0
  • Домаћи посни брускети
    2h 55m
    0
  • Једномјесечни притвор мушкарцу због мучења пса
    23h 11m
    9