Pretežno sunčano i još toplije

27.09.2024. 08:25
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 45 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 14 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su jednu intervenciju.

Pale,

Tehnička intervencija na otvaranju stana u Ulici Isidore Sekulić br. 6. Učestvovala su dva vatrogasca sa jednim vozilom.

Na dionicama puteva u Republici Srpskoj i FBiH mogući su jaki udari vjetra, posebno na području Banjaluke i Kneževa, kao i odroni, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju i na opasnost od obrušavanja grana ili drveća na kolovoz.

Zbog radova, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Milići - Vlasenica i Vlasenica - Han Pijesak.

Na dionici regionalnog puta Šepak - granica Republike Srpske /BiH/Srbije /Šepak/ i na mostu preko Drine zabranjen je saobraćaj za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 40 tona i čije osovinsko opterećenje prelazi devet tona.

Na mostu se istovremeno mogu naći najviše dva teretna vozila i to bez putničkih vozila.

Izmjene u saobraćaju su, zbog radova, na magistralnom putu Donja Bukovica - Vršani i Vršani - Bijeljina, Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko Tjentište u Sastavcima, na području Han Pijeska i Sokoca.

Radovi su u toku i na putevima Dobro Polje - Miljevina, Sastavci-Ustiprača, Brod na Drini - Hum, Gradiška - Kozarska Dubica, Teslić - Pođezera i na području Doboja gd‌je je u toku izgradnja auto-puta.

Radi izvođenja bušačko-minerskih radova na regionalnom putu Istočno Sarajevo - Trebević - Brus, na lokalitetu Zlatište, opština Istočni Stari Grad, od 11.00 do 15.00 najavljeni su privremene kraće obustave saobraćaja jednom do dva puta po pet do sedam minuta.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno sunčano vrijeme, uz prolaznu malu do umjerenu oblačnost i temperaturu vazduha do 33 stepena Celzijusova.

Jutro je pretežno sunčano, u Krajini ponegd‌je ima male do umjerene oblačnosti, a oko rijeka i po kotlinama prolazne magle.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 28 do 33, u višim pred‌jelima 23 stepena Celzijusova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće umjeren do jak jugo.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac osam, Rudo i Čemerno 10, Foča 11, Bileća i Han Pijesak 12, Tuzla i Zenica 13, Mrkonjić Grad, Brčko i Sarajevo 16, Bijeljina, Doboj i Trebinje 17, Prijedor 18, Ribnik 19, Banjaluka, Novi Grad i Bihać 22, te Neum 23 stepena Celzijusova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra sunčano i još toplije Sutra sunčano i još toplije
Naš grad bogatiji za četiri stanovnika Naš grad bogatiji za četiri stanovnika
Sutra toplo i vjetrovito Sutra toplo i vjetrovito
Najčitanije
  • Izgorio automobil u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    22h 47m
    0
  • Sjećanje na doktora i planinara Jova Elčića (FOTO)
    14h 36m
    2
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    2h 11m
    0
  • Domaći posni brusketi
    2h 44m
    0
  • Jednomjesečni pritvor muškarcu zbog mučenja psa
    23h 0m
    9