Претреси у Сарајеву, Источном Новом Сарајеву, Палама и Источном Старом Граду

25.05.2023. 12:58
2
ИЗВОР: srna.rs

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ врше претресе пословних и стамбених објеката и покретних ствари на више локација на подручју Сарајева, Источног Новог Сарајева, Пала и Источног Старог Града, у оквиру акције „Сквер“ на разоткривању организованог криминала и других кривичних дјела.

Активности се спроводе због постојања основа сумње да је почињен организовани криминал, злоупотреба положаја или овлаштења, недозвољена трговина, фалсификовање исправе, превара, пореска утаја, примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, давање награде или другог облика користи за трговину утицајем, помоћ учинитељу након извршеног кривичног дјела и прање новца, кривична дјела прописана Kривичним законом Федерације БиХ, саопштено је из Сипе.

Припадници Сипе ће упоредо са претресима пословних и стамбених објеката и покретних ствари, вршити и активности прописане Законом о спречавању прања новца и финансирању терористичких активности БиХ.

Претреси се врше по налогу Kантоналног суда у Сарајеву и под надзором Kантоналног тужилаштва Kантона Сарајево и у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Српске, МУП-а Kантона Сарајево и МУП-а Зеничко-добојског кантона.

О коначном исходу оперативне акције „Сквер“, јавност ће бити информисана по завршетку планираних активности.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Nus pojava 26.05.2023. 08:47
    Bravo Lela !
  • Generic placeholder image
    Lela 25.05.2023. 23:19
    Svaka cast da kolko bilo pofataju gamad.Vise je kriminal od sudstva i dalje.Treba pofatat i ove iz katastra I.N.Sarajevo,meni izbrisali moj nasljedni dio 1/1 bez mog znanja i upisali na neko nepoznato lice.Znaci moram svaki dan ici i provjeravati da li sam vlasnik svoje imovine.Djaba sud ,sve mito.Ovo je uzas!
Повезане вијести
Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
Пале: Око 300 малишана у дефилеу поводом Дана планете земље Пале: Око 300 малишана у дефилеу поводом Дана планете земље
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    11h 1m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    23h 1m
    10
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    8h 30m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    7h 48m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    2h 44m
    0