Претреси у Сарајеву, Источном Новом Сарајеву, Палама и Источном Старом Граду

25.05.2023. 12:58
2
ИЗВОР: srna.rs

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ врше претресе пословних и стамбених објеката и покретних ствари на више локација на подручју Сарајева, Источног Новог Сарајева, Пала и Источног Старог Града, у оквиру акције „Сквер“ на разоткривању организованог криминала и других кривичних дјела.

Активности се спроводе због постојања основа сумње да је почињен организовани криминал, злоупотреба положаја или овлаштења, недозвољена трговина, фалсификовање исправе, превара, пореска утаја, примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, давање награде или другог облика користи за трговину утицајем, помоћ учинитељу након извршеног кривичног дјела и прање новца, кривична дјела прописана Kривичним законом Федерације БиХ, саопштено је из Сипе.

Припадници Сипе ће упоредо са претресима пословних и стамбених објеката и покретних ствари, вршити и активности прописане Законом о спречавању прања новца и финансирању терористичких активности БиХ.

Претреси се врше по налогу Kантоналног суда у Сарајеву и под надзором Kантоналног тужилаштва Kантона Сарајево и у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Српске, МУП-а Kантона Сарајево и МУП-а Зеничко-добојског кантона.

О коначном исходу оперативне акције „Сквер“, јавност ће бити информисана по завршетку планираних активности.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Nus pojava 26.05.2023. 08:47
  Bravo Lela !
 • Generic placeholder image
  Lela 25.05.2023. 23:19
  Svaka cast da kolko bilo pofataju gamad.Vise je kriminal od sudstva i dalje.Treba pofatat i ove iz katastra I.N.Sarajevo,meni izbrisali moj nasljedni dio 1/1 bez mog znanja i upisali na neko nepoznato lice.Znaci moram svaki dan ici i provjeravati da li sam vlasnik svoje imovine.Djaba sud ,sve mito.Ovo je uzas!
Повезане вијести
Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама
Током једночасовне обуставе саобраћаја малишани кредама цртали по путу (ФОТО) Током једночасовне обуставе саобраћаја малишани кредама цртали по путу (ФОТО)
Дан без аутомобила у Палама Дан без аутомобила у Палама
Најчитаније
 • Детаљи трагедије у којој је живот изгубио директор Студентског дома Фоча
  19h 17m
  0
 • Опљачкана бензинска пумпа у Источној Илиџи
  21h 8m
  0
 • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
  22h 40m
  3
 • Најава прекида водоснабдијевања за сутра
  14h 19m
  0
 • Шулић открио производe којима ће бити снижене цијене у Српској
  16h 0m
  4