Pretresi u Sarajevu, Istočnom Novom Sarajevu, Palama i Istočnom Starom Gradu

25.05.2023. 12:58
2
IZVOR: srna.rs

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ vrše pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada, u okviru akcije „Skver“ na razotkrivanju organizovanog kriminala i drugih krivičnih djela.

Aktivnosti se sprovode zbog postojanja osnova sumnje da je počinjen organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nedozvoljena trgovina, falsifikovanje isprave, prevara, poreska utaja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela i pranje novca, krivična djela propisana Krivičnim zakonom Federacije BiH, saopšteno je iz Sipe.

Pripadnici Sipe će uporedo sa pretresima poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari, vršiti i aktivnosti propisane Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorističkih aktivnosti BiH.

Pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

O konačnom ishodu operativne akcije „Skver“, javnost će biti informisana po završetku planiranih aktivnosti.

Komentari 2
 • Generic placeholder image
  Nus pojava 26.05.2023. 08:47
  Bravo Lela !
 • Generic placeholder image
  Lela 25.05.2023. 23:19
  Svaka cast da kolko bilo pofataju gamad.Vise je kriminal od sudstva i dalje.Treba pofatat i ove iz katastra I.N.Sarajevo,meni izbrisali moj nasljedni dio 1/1 bez mog znanja i upisali na neko nepoznato lice.Znaci moram svaki dan ici i provjeravati da li sam vlasnik svoje imovine.Djaba sud ,sve mito.Ovo je uzas!
Povezane vijesti
Udruženje "Grobari Pale" organizuje još jednu božićnu humanitarnu akciju Udruženje "Grobari Pale" organizuje još jednu božićnu humanitarnu akciju
Jolić: Izvršene pripreme za zimsko održavanje saobraćajnica Jolić: Izvršene pripreme za zimsko održavanje saobraćajnica
Otvoren Konzulat Srbije u Palama, Ljevnaić počasni konzul Otvoren Konzulat Srbije u Palama, Ljevnaić počasni konzul
Najčitanije
 • Pronađen Bijeljinac za kojim se tragalo u Sloveniji
  16h 43m
  0
 • Podneseno oko 6.000 zahtjeva za jedinstven mjesečni borački dodatak
  16h 8m
  2
 • U prepunoj sali Kulturnog centra izvedena monodrama "K`o kamen"
  13h 46m
  0
 • Na ambulanti u Suvom Dolu razbijena stakla i iščupana metalna vrata
  21h 11m
  0
 • Proglašen najljepši automobil u 2023. godini
  22h 16m
  0