Претучени српски дјечак са Космета задржан у болници (ВИДЕО)

02.07.2021. 11:05
0
ИЗВОР: Срна

Тринаестогодишњи Никола Перић, који је претучен у селу Гојбуља код Вучитрна, након санирања повреда задржан је у болничком центру у сјеверној Косовској Митровици ради даље опсервације.

Дјечак, који има видне повреде изнад ока и подливе и посјекотине на рукама и ногама, рекао је да га је напала група старијих дјечака без икаквог разлога.

– Играо сам фудбал са браћом и другарима, а онда су ми пришли неки дјечаци и напали ме без икаквог разлога. Почели су да ме ударају, а када сам кренуо да бјежим, сустигли су ме и оборили на земљу. Онда су ме ударали и шутирали по глави, тијелу, покидали су ми и златни ланац на којем је био крстић и газили су га по земљи. Нисам могао да видим ко ме је тачно напао – рекао је Перић за Косово онлајн.

Дјечаков стриц Александар Перић рекао је да је напад на његовог синовца само логични слијед догађаја оног што се дешава у посљедње вријеме у Гојбуљи.

– Живот Срба у Гојбуљи је веома тежак и овако нешто се и очекивало од Албанаца који свакодневно провоцирају. Оскрнавили су нам цркву, оштетили гробље, готово свакодневно нападају, долазе у село да провоцирају, а најчешће је на мети школа гдје су и Николу напали, када је са друговима играо фудбал – истакао је Перић.

Он сматра да одређену кривицу за нападе који се дешавају има полиција самопроглашеног Косова, која, како је рекао, не ради свој посао како треба.

– Дошли су послије пола сата од кад смо их позвали, иако је Вучитрн близу. Готово увијек кажу да нису ништа видјели, не могу да нађу ко је то урадио, а за овај напад на Николу рекли су да је дјечија туча. Ово није дјечија туча, то су момци знатно старији и већи од њега и напали су га без разлога што не може да буде дјечија туча – рекао је Перић.

Према његовом мишљењу, циљ учесталих напада Албанаца на преостале Србе у Гојбуљи је да их заплаше и приморају да им продају своју имовину и напусте вјековна огњишта.

– Циљ им је да нас натјерају да им продамо своја имања, да напустимо село, али мислим да неће успјети у тој намјери – нагласио је Александар Перић.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је раније да ће о овом недопустивом инциденту обавијестити све међународне факторе, од којих ће захтијевати да се безбједносна ситуација у Гојбуљи, као етнички мјешовитој средини, схвати на најозбиљнији могући начин и да се подигне на још виши ниво.

Он је поручио да је дјечак нападнут јуче, истог дана када је на Косову и Метохији боравио генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, који је очување безбједности и мира зацртао као главни приоритет мисије Кфора.

– Ми очекујемо да та мисија своју дужност и испуни – поручио је Петковић.

У Гојбуљи живи педесетак Срба, међу којима и десетак дјечака и дјевојчица.

Коментари 0
Повезане вијести
Претучена двојица Срба у Бошњачкој махали, ухапшена тројица Албанаца Претучена двојица Срба у Бошњачкој махали, ухапшена тројица Албанаца
Ухапшено пет особа због напада у Стоцу Ухапшено пет особа због напада у Стоцу
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    4h 21m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 17m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    22h 2m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    19h 1m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    20h 13m
    0