Превентивне мјере није поштовао 21 угоститељски објекат у Српској

24.08.2020. 14:12
0
ИЗВОР: srpskainfo

Републички инспектори су, у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе, током протеклог викенда обавили 251 контролу угоститељских објеката широм РС, од чега 21 угоститељ није поштовао превентивне мјере заштите од епидемије у заједници и радним срединама.

Инспектори су протеклог викенда привредним субјектима изрекли казне у износу од 27. 000 КМ, саопштили су из Инспектората РС.

– Инспекцијски органи РС су протеклог викенда наставили са појачаним контролама поштовања мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама. Акценат у контролама и даље је усмјерен на рад угоститељских објеката у вечерњим сатима – кажу у Инспекторату РС и додају да су се инспекторима у контролама овај пут прикључили и припадници Министарства унутрашњих послова РС.

У оквиру спровођења мјера, у протекла два мјесеца обављено је 11.456 инспекцијских контрола у којима су до сада изречене казне у укупном износу од 183.100 КМ.

– Исход борбе са вирусом корона тренутно највише зависи од наше колективне одговорности, те још једном апелујемо на грађане и привредне субјекте да се придржавају превентивних мјера и избјегавају непотребна окупљања у већем броју – поручују из Инспектората РС.

Коментари 0
Повезане вијести
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    19h 37m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    19h 44m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    16h 26m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 4m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    11h 36m
    0