Превозници: Стање неодрживо, а министар Митровић нас игнорише

28.10.2021. 20:32
0
ИЗВОР: capital.ba

Стање у области међународног друмског превоза путника је неодрживо и неопходна је помоћ државе и ентитетских влада како превозници не би били приморани повећавати цијену услуга, чиме се путник излаже додатним трошковима, а што би у коначници могло довести до потпуне обуставе превоза.

Саопштено је то из Спољнотрговинске коморе БиХ након ванредне сједнице Удружења превозника у међународном и међуентитеском друмском превозу путника, са које је поручено како је драматичан раст цијена горива и репроматеријала, уз пристуне проблеме довело превознике у безизлазну позицију.

- Превозници ионако тешко подносе непотребне трошкове које имају због нерјешавања низа захтјева и иницијатива, упућених надлежним органима за осигурање барем приближних услова које имају превозници у другим државама. Такође, није било никакве финансијске помоћи превозницима са државног нивоа, а што је праћено и неодазивањем министра комуникација и транспорта БиХ на два позива Одбора Удружења за одржавањем састанака са циљем рјешавања проблематике у овој области. Неспремност и нехтијење надлежних да успоставе захтијевани систем дигиталног зеленог Ковид цертификата признатог у Европској унији, уз све ад-хок мјере које превозници морају поштивати у различитим државама, приликом обављања међународног цестовног превозапутника је, поред свега наведеног, додатна пријетња нормалном обављању ове дјелатности, њеној одрживости, па и самој висини трошкова пријевоза - саопштено је из СТК БиХ.

Аутор: Д.Т.

Коментари 0
Повезане вијести
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Држави за ПДВ дугују више од 430 милиона КМ Држави за ПДВ дугују више од 430 милиона КМ
БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    7h 3m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    19h 3m
    7
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    20h 37m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    4h 32m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    3h 50m
    0