Прича о необичном брачном троуглу ујединила глумце и публику у Источном Сарајеву

05.12.2022. 14:30
0
ИЗВОР: srna.rs

У препуној сали Културног центра Источно Ново Сарајево одиграна је представа "Тешко је рећи збогом" о необичном брачном троуглу, рађена по тексту Мире Гаврана, на граници између комедије и мелодраме.

Динамична прича пуна неочекиваних обрта у којима "жртва" и "прогонитељ" мијењају мјеста, "истине" постају "лажи", а "лажи" постају "истине", ујединила је синоћ глумце и публику у Источном Новом Сарајеву.

Представу је режирала Марија Барна Липковски у продукцији Театра "Вихор" из Београда, насловне улоге тумаче Невена Вукес, Иван Михаиловић и Драгана Дабовић, док је аутор оригиналне музике познати музичар Марко Луис.

Глумиса Невена Вукес након представе рекла је Срни да је публика врло пажљиво пратила представу и да су се гледаоци саживјели са причом.

- Има ли лепше ствари за глумца од тога? - навела је Вукес.

Она је најавила да ће представа бити одиграна вечерас у Фочи, док ће сутра играти на сцени "Јазавца" у Бањалуци, када обиљежавају и седам година путовања ове представе и рада путујућег театра "Вихор".

Иван Михаиловић рекао је Срни да су навикли како публика реагује на ову представу, те да на свим меридијанима публика на сличан начин реагује.

- То значи да је овај комад врло занимљив и препознатљив и да људи одређене ситуације које се догађају у овом комаду препознају и на њих реагују. Оно што је било занимљиво у Источном Сарајеву је архитектура саме сцене гдје је било врло камерно и публика је била јако близу, тако да смо је овдје могли играти неким филмским језиком и филмским средствима што је врло ретко и занимљиво и не дешава се често - рекао је Михаиловић.

Према његовим ријечима, на сцени неких великих позоришта као што је Народно позориште, тај начин глуме не функционише.

- Тамо све мора да буде велико, појачано, што некада умара и некада није довољно органски - изнио је своје утиске Михаиловић након извођења представе у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Његова колегиница и глумица у овој представи Драгана Дабовић је истакла у изјави за Срну да су њих троје на позорници "чули своја осјећања у представи зато што су били близу публике".

- Публика је слушала, била баш присутна, тако да смо и ми после дужег времена, чули писца. Самим тим било је интимније - рекла је Дабовићева.

Невена Вукес, Иван Михаиловић и Драгана Дабовић познати су широј публици из серија "Цват липе на Балкану", "Војна академија", "Бићемо прваци света", "Јужни ветар", "На граници", "Швиндлери", "Балканска међа" и "Коло среће".

Представа "Тешко је рећи збогом" гостовала је у више од 50 градова Србије, региона и Европе, а имала је и неколико извођења у Звездара театру и Опери и театру Мадленијанум.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски омладински ансамбл одушевио грађане Источног Сарајева Руски омладински ансамбл одушевио грађане Источног Сарајева
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО) У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО)
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 4m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 27m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 0m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 57m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 48m
    0