Priča o neobičnom bračnom trouglu ujedinila glumce i publiku u Istočnom Sarajevu

05.12.2022. 14:30
0
IZVOR: srna.rs

U prepunoj sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo odigrana je predstava "Teško je reći zbogom" o neobičnom bračnom trouglu, rađena po tekstu Mire Gavrana, na granici između komedije i melodrame.

Dinamična priča puna neočekivanih obrta u kojima "žrtva" i "progonitelj" mijenjaju mjesta, "istine" postaju "laži", a "laži" postaju "istine", ujedinila je sinoć glumce i publiku u Istočnom Novom Sarajevu.

Predstavu je režirala Marija Barna Lipkovski u produkciji Teatra "Vihor" iz Beograda, naslovne uloge tumače Nevena Vukes, Ivan Mihailović i Dragana Dabović, dok je autor originalne muzike poznati muzičar Marko Luis.

Glumisa Nevena Vukes nakon predstave rekla je Srni da je publika vrlo pažljivo pratila predstavu i da su se gledaoci saživjeli sa pričom.

- Ima li lepše stvari za glumca od toga? - navela je Vukes.

Ona je najavila da će predstava biti odigrana večeras u Foči, dok će sutra igrati na sceni "Jazavca" u Banjaluci, kada obilježavaju i sedam godina putovanja ove predstave i rada putujućeg teatra "Vihor".

Ivan Mihailović rekao je Srni da su navikli kako publika reaguje na ovu predstavu, te da na svim meridijanima publika na sličan način reaguje.

- To znači da je ovaj komad vrlo zanimljiv i prepoznatljiv i da ljudi određene situacije koje se događaju u ovom komadu prepoznaju i na njih reaguju. Ono što je bilo zanimljivo u Istočnom Sarajevu je arhitektura same scene gdje je bilo vrlo kamerno i publika je bila jako blizu, tako da smo je ovdje mogli igrati nekim filmskim jezikom i filmskim sredstvima što je vrlo retko i zanimljivo i ne dešava se često - rekao je Mihailović.

Prema njegovim riječima, na sceni nekih velikih pozorišta kao što je Narodno pozorište, taj način glume ne funkcioniše.

- Tamo sve mora da bude veliko, pojačano, što nekada umara i nekada nije dovoljno organski - iznio je svoje utiske Mihailović nakon izvođenja predstave u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Njegova koleginica i glumica u ovoj predstavi Dragana Dabović je istakla u izjavi za Srnu da su njih troje na pozornici "čuli svoja osjećanja u predstavi zato što su bili blizu publike".

- Publika je slušala, bila baš prisutna, tako da smo i mi posle dužeg vremena, čuli pisca. Samim tim bilo je intimnije - rekla je Dabovićeva.

Nevena Vukes, Ivan Mihailović i Dragana Dabović poznati su široj publici iz serija "Cvat lipe na Balkanu", "Vojna akademija", "Bićemo prvaci sveta", "Južni vetar", "Na granici", "Švindleri", "Balkanska međa" i "Kolo sreće".

Predstava "Teško je reći zbogom" gostovala je u više od 50 gradova Srbije, regiona i Evrope, a imala je i nekoliko izvođenja u Zvezdara teatru i Operi i teatru Madlenijanum.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
U Istočnom Sarajevu prikazan dokumentarni film posvećen Dari Sekulić (FOTO) U Istočnom Sarajevu prikazan dokumentarni film posvećen Dari Sekulić (FOTO)
Promovisana knjiga „Srbija od vinčanske civilizacije do 1918. godine“ u Istočnom Sarajevu Promovisana knjiga „Srbija od vinčanske civilizacije do 1918. godine“ u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    21h 38m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    23h 57m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    19h 45m
    0
  • Godišnjica rođenja Milutina Bojića, autora "Plave grobnice"
    19h 49m
    0
  • Godišnjica bombardovanja Niša kasetnim bombama u kome je poginulo 16 civila
    23h 11m
    0