Прича за примјер

08.12.2020. 15:49
2
ИЗВОР: Катера

У овом изврнутом времену у ком живимо, чини нам се понекад да се свако у своју љуштуру увукао па брине своју бригу, а туђу муку не види нити је чује.

А туђе муке је на претек!

У свијету у ком су материјалне вриједности мјерило свих ствари, портал Катера доноси једну сасвим другачију причу која буди наду у људску доброту. Многи од нас су чули за несрећну судбину једне дјевојчице, наше суграђанке, којој се сва тежина живота срушила на нејака леђа. Покренуте су многе хуманитарне акције, неки су људи помогли...

Наш саговорник, петнаестогодишњи младић, или још дјечак, је за ову дјевојчицу чуо кад је у школи коју похађа покренута хуманитарна акција. Одлучио је да помогне тако што ће у наредном периоду пола свог џепарца уплаћивати на рачун ове дјевојчице која је, као и он, ученица првог разреда Средње школе "28. јуни".

На разговор за портал Катера је пристао уз само један услов, да остане анониман.

- На овај гест сам се одлучио јер имам све у животу, а болно сам свјестан чињенице да постоји много дјеце мог узраста која немају ни оно што им је најпотребније. Свијест о томе ме тјера на размишљање, а размишљање на дјеловање. Желим помоћи онолико колико могу и како могу. Анониман желим остати зато што сматрам да је битно помоћи некоме, а да је потпуно небитно ко сам ја, како ми је име или презиме. Човјек је оно што чини, и мала дјела говоре гласније од великих ријечи. Кад помогнем неком, ја сам срећан бар онолико колико и онај коме сам помогао. За мене је тај осјећај непроцјењив – рекао је овај невјероватни дјечак.

Познато је да све добре навике човјек стиче у дјетињству, а да су родитељи најбољи учитељи. Кад дијете у родитељском дому добије љубав, љубав ће носити у себи и љубав ће давати другима.

- Породица је у сваком сегменту мог живота моја највећа подршка - истиче наш саговорник и додаје:

Свака моја одлука, па и ова, резултат је онога што сам научио од својих родитеља у току одрастања. Моји су родитељи моји узори, научили су ме правим вриједностима и на томе сам им бескрајно захвалан.

На крају разговора овај млади човјек нам је рекао да у школи коју похађа, такође промовишу праве вриједности.

Кажу да је одгој најбоље што родитељ може поклонити свом дјетету.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Ja 08.12.2020. 22:05
    Svaka cast mali"veliki" covjece.Roditelji trebaju da budu ponosni kakvog covjeka su napravili.
  • Generic placeholder image
    Jelena 08.12.2020. 18:34
    Dragi decko, svaka ti cast! I tebi i tvojim roditeljima!
Повезане вијести
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Смањен кадар у средњим школама у Српској Смањен кадар у средњим школама у Српској
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    2h 37m
    5
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 33m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    20h 18m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    17h 17m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    18h 29m
    0