Прихваћена петиција грађана за смјену албанских предсједника у четири општине на сјеверу КиМ

08.03.2024. 14:42
0
ИЗВОР: srna.rs

Централна изборна комисија /ЦИК/ у Приштини прихватила је петиције грађана за смјену албанских предсједника четири српске општина на сјеверу Косова и Метохије и одредила 21. април за гласање, након којег ће уколико успије, бити организовани нови избори.

На гласању 21. априла биће потребно да се за смјену предсједника општина изјасни 50 одсто плус један гласач из бирачког списка, пренио је РТС.

Актуелни предсједници албанске националности у општинама Сјеверна Митровица, Зубин Поток, Звечан и Лепосавић изабрани су на изборима прошле године, уз бојкот већинског српског становништва.

Претходно су представници Срба напустили све институције на сјеверу Косова и Метохије под патронатом владе у Приштини, незадовољни њеним одлукама, одбијањем да формира Заједницу српских општина /ЗСО/ и због распоређивања специјалних полицијских јединица на сјеверу покрајине.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    11h 58m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 42m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    2h 26m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    5h 27m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    23h 9m
    0