Prihvaćena peticija građana za smjenu albanskih predsjednika u četiri opštine na sjeveru KiM

08.03.2024. 14:42
0
IZVOR: srna.rs

Centralna izborna komisija /CIK/ u Prištini prihvatila je peticije građana za smjenu albanskih predsjednika četiri srpske opština na sjeveru Kosova i Metohije i odredila 21. april za glasanje, nakon kojeg će ukoliko uspije, biti organizovani novi izbori.

Na glasanju 21. aprila biće potrebno da se za smjenu predsjednika opština izjasni 50 odsto plus jedan glasač iz biračkog spiska, prenio je RTS.

Aktuelni predsjednici albanske nacionalnosti u opštinama Sjeverna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić izabrani su na izborima prošle godine, uz bojkot većinskog srpskog stanovništva.

Prethodno su predstavnici Srba napustili sve institucije na sjeveru Kosova i Metohije pod patronatom vlade u Prištini, nezadovoljni njenim odlukama, odbijanjem da formira Zajednicu srpskih opština /ZSO/ i zbog raspoređivanja specijalnih policijskih jedinica na sjeveru pokrajine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    17h 10m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    18h 25m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    22h 43m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    14h 18m
    0
  • Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu
    22h 27m
    0