Пријава због лажног представљања и компјутерских превара

28.06.2022. 13:31
0
ИЗВОР: srna.rs

Полицијска управа Зворник је након предузетих мјера и радњи и прикупљених доказа доставила извјештаје Окружном јавном тужилаштву Бијељина - Подручна јединица Сребреница о почињеном кривичном дјелу компјутерска превара против лица чији су иницијали Д.М. из Илиџе.

У намјери да себи прибави противправну имовинску корист, особа Д.М. је починила два кривична дјела компјутерске преваре на подручју Полицијске управе Зворник, саопштено је из ове управе.

Извјештај је поднесен због основа сумње да је лице Д.М. током претходног периода представљајући се као радник "Рајфајзен банке" ступило у контакт са лицем чији су иницијали С.К. из Сребренице обавијестивши га да је као корисник ове банке добило поклон бон у вриједности од 100 КМ.

- Како би се извршила уплата на рачун, лице Д.М. је тражило достављање података платне картице и том приликом их злоупотријебило и неовлаштено електронским путем оштетило лице С.К. за новчани износ од 2.200 КМ - додаје се у саопштењу.

Полицијска управа Зворник апелује на све грађане да буду опрезни приликом комуникације на друштвеним мрежама, те да не уступају своје личне податке, фотографије личних карата или банковних картица путем интернета и друштвених мрежа, јер могу бити злоупотребљени.

Коментари 0
Повезане вијести
“Случајна” грешка пуни касе трговаца “Случајна” грешка пуни касе трговаца
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    22h 36m
    0
  • Крађа у Палама
    20h 54m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    17h 21m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    20h 9m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    13h 30m
    0