Годишњица "неразјашњене" смрти Бошка и Адмире

18.05.2020. 08:32
0
ИЗВОР: srpskainfo

Бошко Бркић и Адмира Исмић, погинули су на данашњи дан, 18. маја 1993. године, док су покушавали да побјегну из Сарајева.

Овај пар убијен је снајперским хицем на Врбања мосту, а слика њихових мртвих тијела како загрљена леже обишла је свијет.

Седам дана након што су убијени Војска Републике Српске извукла је њихова тијела са моста и сахранила их у Лукавици. По завршетку рата, 1996. године, на иницијативу и жељу Адмириних родитеља, њихови посмртни остаци пребачени су на гробље Лав у Сарајеву и заједно сахрањени.

За њихово убиство нико никада није одговарао, а оперативац бошњачке тајне службе АИД Един Гараплија у исказу тужиоцима Кантона Сарајево 23. априла 2002. године рекао је да су их убили припадници тајне терористичке групе “Шеве”.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 50m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 23m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 57m
    3
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    55m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 3m
    0