Прије подне промјењиво, током дана разведравање

11.10.2024. 08:35
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражила су 54 пацијента.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција Пале:

Јахорина,

Због радова у ТС 10/0,4 kV „Кошута“ доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 11.00 до 13.00 часова, на Јахорини у објектима: Руска кућа и апартмани хотела Кошута.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 19 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 20 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су неколико интервенција.

Јахорина,

Једна интервенција од 13.40 до 14.45 часова у спортској дворани „Пеки“ у којој је дошло до цурења плина из плинске боце. Интервенисала 2 ватрогасца са 1 возилом.

Рогатица,

У времену од 17.00 до 20.00 часова у мјесту Лазе дошло је до пожара на лагеру на којем је горјела грађа. Пожар је угашен, а интервенисала су 2 ватрогасца са 1 возилом.

Због нестабилног времена, те повремене кише у појединим крајевима Републике Српске и ФБиХ возачима се савјетује опрезнија вожња, прилагођена тренутним условима и стању на путевима.

Смањена је видљивост због магле у котлинама и у вишим планинским пред‌јелима, а учестали су одрони, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На подручјима погођеним поплавама, одронима и клизиштима возачи треба да буду посебно опрезни, с обзиром да и даље постоји велика опасност од обрушавања земље или камења на коловоз, као и оштећења коловоза.

На магистралном путу Јабланица - Мостар обустављен је саобраћај, али се у наредним данима очекује пуштање саобраћаја на овој дионици.

Због великих оштећења и одрона, од Јабланице према Блидињу обустављен је саобраћај.

Алтернативни правци су Сарајево - Нови Травник - Ростово - Бугојно - Купрес - Томиславград - Посушје - Мостар или Сарајево - Фоча - Тјентиште - Гацко - Мостар.

На дионици Коњиц - Јабланица саобраћају путничка и теретна возила без приколице, као и теретна возила са приколицом која превозе хуманитарну помоћ.

Успорено, наизмјеничним пропуштањем возила саобраћа се на магистралном путу Јабланица - Прозор.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралном путу Доња Буковица - Вршани и Вршани - Бијељина, Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко - Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље - Миљевина, Саставци - Устипрача, Брод на Дрини - Хум, Градишка - Козарска Дубица, Теслић - Пођезера и на подручју Добоја гд‌је је у току изградња ауто-пута.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила тежа од пет тона највеће дозвољене масе.

Теретна возила тежа од пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на граничном прелазу Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.

У Републици Српској и ФБиХ прије подне биће промјенљиво до претежно облачно, али ће током дана доћи до постепеног разведравања са сјевера са могућом пролазном кишом углавном у брдско-планинским пред‌јелима на истоку.

Јутро је промјенљиво облачно, на крајњем југу и западу је сунчаније, а на истоку је израженија падавинска зона.

Максимална температура ваздуха биће од 16 до 23, у вишим пред‌јелима 13 степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, на ударе појачан, сјеверних смерова, у Херцеговини јужних, увече у скретању на сјеверни.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Мркоњић Град 11, Приједор, Рибник, Хан Пијесак и Бихаћ 12, Нови Град, Соколац, Рудо, Чемерно И Тузла 13, Бањалука, Бијељина, Добој, Брчко и Сарајево 14, Зеница 15, Билећа 19 и Требиње 20 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра киша и пад температуре, послије подне постепено разведравање Сутра киша и пад температуре, послије подне постепено разведравање
Наш град богатији за дјечака Наш град богатији за дјечака
Данас разведравање, увече ново наоблачење Данас разведравање, увече ново наоблачење
Најчитаније
  • Пронађена Анастасија Кауриновић
    19h 44m
    1
  • Преминуо проф. др Дарко Калајџић
    16h 2m
    0
  • Ускоро почиње зимско рачунање времена – спавање сат дуже
    13h 29m
    1
  • Супер људске приче из Фоче: Немања Тривун, херој који спасава животе
    23h 36m
    0
  • Сјећање на умјетницу Катарину Ивановић
    17h 23m
    0