Prije podne promjenjivo, tokom dana razvedravanje

11.10.2024. 08:35
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 54 pacijenta.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija Pale:

Jahorina,

Zbog radova u TS 10/0,4 kV „Košuta“ doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 11.00 do 13.00 časova, na Jahorini u objektima: Ruska kuća i apartmani hotela Košuta.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 20 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su nekoliko intervencija.

Jahorina,

Jedna intervencija od 13.40 do 14.45 časova u sportskoj dvorani „Peki“ u kojoj je došlo do curenja plina iz plinske boce. Intervenisala 2 vatrogasca sa 1 vozilom.

Rogatica,

U vremenu od 17.00 do 20.00 časova u mjestu Laze došlo je do požara na lageru na kojem je gorjela građa. Požar je ugašen, a intervenisala su 2 vatrogasca sa 1 vozilom.

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima Republike Srpske i FBiH vozačima se savjetuje opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Smanjena je vidljivost zbog magle u kotlinama i u višim planinskim pred‌jelima, a učestali su odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na područjima pogođenim poplavama, odronima i klizištima vozači treba da budu posebno oprezni, s obzirom da i dalje postoji velika opasnost od obrušavanja zemlje ili kamenja na kolovoz, kao i oštećenja kolovoza.

Na magistralnom putu Jablanica - Mostar obustavljen je saobraćaj, ali se u narednim danima očekuje puštanje saobraćaja na ovoj dionici.

Zbog velikih oštećenja i odrona, od Jablanice prema Blidinju obustavljen je saobraćaj.

Alternativni pravci su Sarajevo - Novi Travnik - Rostovo - Bugojno - Kupres - Tomislavgrad - Posušje - Mostar ili Sarajevo - Foča - Tjentište - Gacko - Mostar.

Na dionici Konjic - Jablanica saobraćaju putnička i teretna vozila bez prikolice, kao i teretna vozila sa prikolicom koja prevoze humanitarnu pomoć.

Usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraća se na magistralnom putu Jablanica - Prozor.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su i na magistralnom putu Donja Bukovica - Vršani i Vršani - Bijeljina, Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko - Tjentište u Sastavcima, na području Han Pijeska i Sokoca, Dobro Polje - Miljevina, Sastavci - Ustiprača, Brod na Drini - Hum, Gradiška - Kozarska Dubica, Teslić - Pođezera i na području Doboja gd‌je je u toku izgradnja auto-puta.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila teža od pet tona najveće dozvoljene mase.

Teretna vozila teža od pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na graničnom prelazu Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

U Republici Srpskoj i FBiH prije podne biće promjenljivo do pretežno oblačno, ali će tokom dana doći do postepenog razvedravanja sa sjevera sa mogućom prolaznom kišom uglavnom u brdsko-planinskim pred‌jelima na istoku.

Jutro je promjenljivo oblačno, na krajnjem jugu i zapadu je sunčanije, a na istoku je izraženija padavinska zona.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 16 do 23, u višim pred‌jelima 13 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, na udare pojačan, sjevernih smerova, u Hercegovini južnih, uveče u skretanju na sjeverni.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Mrkonjić Grad 11, Prijedor, Ribnik, Han Pijesak i Bihać 12, Novi Grad, Sokolac, Rudo, Čemerno I Tuzla 13, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Brčko i Sarajevo 14, Zenica 15, Bileća 19 i Trebinje 20 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra kiša i pad temperature, poslije podne postepeno razvedravanje Sutra kiša i pad temperature, poslije podne postepeno razvedravanje
Naš grad bogatiji za dječaka Naš grad bogatiji za dječaka
Danas razvedravanje, uveče novo naoblačenje Danas razvedravanje, uveče novo naoblačenje
Najčitanije
  • Pronađena Anastasija Kaurinović
    19h 49m
    1
  • Preminuo prof. dr Darko Kalajdžić
    16h 7m
    0
  • Uskoro počinje zimsko računanje vremena – spavanje sat duže
    13h 34m
    1
  • Super ljudske priče iz Foče: Nemanja Trivun, heroj koji spasava živote
    23h 41m
    0
  • Sjećanje na umjetnicu Katarinu Ivanović
    17h 28m
    0