Пријетње бомбама у свим српским основним школама на Космету

16.06.2022. 10:17
0
ИЗВОР: srna.rs

Анонимне пријетње о постављеним бомбама стигле су у све српске основне школе на Косову и Метохији, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Пријетећи мејлови упућени су на адресе 71 школе, а ово је први пут да је мејл такве садржине буде упућен у српске образовне институције у покрајини.

Из Канцеларије су навели да ће, слиједећи упутства Министарства просвјете Србије, ученици бити упућени на онлајн - наставу док се не провјере дојаве о пријетњама, а да рад школа у српским срединама сада зависи од тога колико ће ефикасно полиција самопроглашеног Косова да претражи све школе.

Канцеларија за Косово и Метохију је најоштрије осудила овакво антицивилизацијско поступање, опструкцију рада школа и узнемиравање дјеце која похађају ове образовне установе.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    8h 10m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    9h 25m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    15h 16m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    13h 43m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    15h 35m
    0