Prijetnje bombama u svim srpskim osnovnim školama na Kosmetu

16.06.2022. 10:17
0
IZVOR: srna.rs

Anonimne prijetnje o postavljenim bombama stigle su u sve srpske osnovne škole na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Prijeteći mejlovi upućeni su na adrese 71 škole, a ovo je prvi put da je mejl takve sadržine bude upućen u srpske obrazovne institucije u pokrajini.

Iz Kancelarije su naveli da će, slijedeći uputstva Ministarstva prosvjete Srbije, učenici biti upućeni na onlajn - nastavu dok se ne provjere dojave o prijetnjama, a da rad škola u srpskim sredinama sada zavisi od toga koliko će efikasno policija samoproglašenog Kosova da pretraži sve škole.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je najoštrije osudila ovakvo anticivilizacijsko postupanje, opstrukciju rada škola i uznemiravanje djece koja pohađaju ove obrazovne ustanove.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježen Đurđevdan u Prizrenu Obilježen Đurđevdan u Prizrenu
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    10h 39m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    12h 58m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    13h 25m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    16h 5m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    8h 46m
    0