Прикупљено 49 доза крви у Сокоцу

15.12.2022. 18:08
0
ИЗВОР: srna.rs

У Сокоцу је у акцији добровољног давања крви прикупљено 49 јединица драгоцјене течности за потребе Болнице "Србија", рекла је шеф службе трансфузије Касиндо Јелена Стојановић Лукић.

Она је рекла новинарима да се за данашњу акцију пријавило више од 80 лица.

- Крви треба увијек, да се не би десило да је пацијент чека, а нарочито је потребна у овом периоду када нам се приближавају празници и ова прикупљена ће доћи у правом моменту - истакла је Лукићева.

Слика

Фото: srna.rs

Она је оцијенила да је данашња акција у организацији Црвеног крста "Романија-Соколац" протекла добро, а одржана је након седам година паузе колико ова хуманитарна организација није била у функцији.

Лукићева је подсјетила да су све досадашње акције у овом мјесту биле у организацији Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије.

Добровољним даваоцима крви у акцији на Сокоцу придружили су се и пријатељи, група од 12 давалаца Удружења из Гацка, на челу са њиховим предсједником Мирославом Вуковићем, који су им дали подршку са 11 доза.

Вуковић је рекао да је Удружење добровољних давалаца крви које има 350 чланова формирано 2015. и да учешћем у акцијама подржава даваоце од Београда, Новог Сада, Београда до Плужина и других мјеста гдје је потребна помоћ.

Он је нагласио да је крв до сада дао 84 пута, а његов син са ријетком АБ-негативном 30 пута, истакавши да сви у његовој породици припадају овој групи хуманиста.

Андреј Миовчић, предсједник Актива добровољних давалаца крви, који дјелује о оквиру Црвеног крста "Романија-Соколац", изразио је задовољство што је прва акција након оснивања била успјешна и захвалио свим учесницима са Сокоца и пријатељима из Гацка.

Он је изразио задовољство што се данашњој акцији одазвао велики број младих и нагласио да је то показатељ да је промоција давалаштва посредством друштвених мрежа била успјешна.

Моовчић је позвао све људе којима здравствено стање дозвољава да се придруже недавно формираном Активу добровољних давала крви на Сокоцу.

Коментари 0
Повезане вијести
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 45m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    6h 43m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    15h 9m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    13h 24m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    15h 3m
    0