Prikupljeno 49 doza krvi u Sokocu

15.12.2022. 18:08
0
IZVOR: srna.rs

U Sokocu je u akciji dobrovoljnog davanja krvi prikupljeno 49 jedinica dragocjene tečnosti za potrebe Bolnice "Srbija", rekla je šef službe transfuzije Kasindo Jelena Stojanović Lukić.

Ona je rekla novinarima da se za današnju akciju prijavilo više od 80 lica.

- Krvi treba uvijek, da se ne bi desilo da je pacijent čeka, a naročito je potrebna u ovom periodu kada nam se približavaju praznici i ova prikupljena će doći u pravom momentu - istakla je Lukićeva.

Slika

Foto: srna.rs

Ona je ocijenila da je današnja akcija u organizaciji Crvenog krsta "Romanija-Sokolac" protekla dobro, a održana je nakon sedam godina pauze koliko ova humanitarna organizacija nije bila u funkciji.

Lukićeva je podsjetila da su sve dosadašnje akcije u ovom mjestu bile u organizaciji Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije.

Dobrovoljnim davaocima krvi u akciji na Sokocu pridružili su se i prijatelji, grupa od 12 davalaca Udruženja iz Gacka, na čelu sa njihovim predsjednikom Miroslavom Vukovićem, koji su im dali podršku sa 11 doza.

Vuković je rekao da je Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi koje ima 350 članova formirano 2015. i da učešćem u akcijama podržava davaoce od Beograda, Novog Sada, Beograda do Plužina i drugih mjesta gdje je potrebna pomoć.

On je naglasio da je krv do sada dao 84 puta, a njegov sin sa rijetkom AB-negativnom 30 puta, istakavši da svi u njegovoj porodici pripadaju ovoj grupi humanista.

Andrej Miovčić, predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi, koji djeluje o okviru Crvenog krsta "Romanija-Sokolac", izrazio je zadovoljstvo što je prva akcija nakon osnivanja bila uspješna i zahvalio svim učesnicima sa Sokoca i prijateljima iz Gacka.

On je izrazio zadovoljstvo što se današnjoj akciji odazvao veliki broj mladih i naglasio da je to pokazatelj da je promocija davalaštva posredstvom društvenih mreža bila uspješna.

Moovčić je pozvao sve ljude kojima zdravstveno stanje dozvoljava da se pridruže nedavno formiranom Aktivu dobrovoljnih davala krvi na Sokocu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    22h 46m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    22h 53m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    19h 35m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    14h 13m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    14h 45m
    0