Принц Филип Карађорђевић посјетио данас општину Хан Пијесак

07.02.2022. 17:04
9
ИЗВОР: srpskainfo.com

Принц Филип Карађорђевић и његова супруга, принцеза Даница са сином су данас обишли стари руинирани ловачки дворац краљевске породице у Хан Пијеску.

Посјетили су и библиотеку у овом планинском градићу, у којој су сачувани посљедњи комади намјештаја из некад луксузног краљевског  љетниковца.

Овдје се чувају двије старе витрине, постоље великог радног стола, те фотеља, којаш је била омиљени комад намјештаја краља Александра, градитеља ловачког дворца.

Посљедњи пут је у овом дворцу породица Карађорђевић боравила у прољеће 1941. И одавде су из окупиране Краљевине Југославије побјегли у Лондон.

Слика

Фото: С.Пашалић/РАС Србија

Данас је након више од 80 година један Карађорђевић сјео у омиљену фотељу краља Александра. Александров праунук, принц Филип, само је кратко прокоментaрисао “задивљујуће”. Ипак није био спреман да говори за медије.

– Извините, мој српски још није баш добар, моја жена ће причати – рекао је принц Филип.

Принцеза Даница је, на одличном српском, рекла да је ово значајан дан за њеног супруга и њу и цијелу њихову породицу.

– Ово је тренутак, који смо дуго чекали. Контакт са овим старим стварима наше породице, веома је значајан за нас – рекла је принцеза Даница Карађорђевић.

Коментари 9
  • Generic placeholder image
    Глишо 08.02.2022. 21:05
    @Невен. Фала :) У сваком послу може се наћи грешка, и на свакој грешци може се учи. Република Српска је моја кућа и све што се изгради је добро. Чак и ако то ураде лопови и преваранти. Са собом ништа понијети не могу. Боље и наши лопови него странци да дођу да нам купе ливаду а онда ми да чувамо њихове овце на њиховој ливади а они поново носе паре назад у своју земљу.
    По продавницама оставим више времена на читање имена произвођача него на избор робе. Ово је најлакши и најјефтинији начин подстицаја ….
    Велики дио људи би увјек потчинили опште интересе својим властитим интересима, међутим ја сам научио, помагајући и дајући добијеш помоћ кад је не тражиш и кад ти је потребна. Дал од Бога ил од људи. Мени овај начин живљења даје смиреност и смисао….
  • Generic placeholder image
    Neven 08.02.2022. 14:23
    Glišo svaka čast na komentaru, razmno i dobronamjerno zboriš. Jure Francetić i ustaše koje su klale Srbe po Istočnoj Bosni je tu tokom rata boravio, poslije rata porušeno i spaljeno zdanje opravili komunisti za Tita, koji prema podacima nikad nije tu nos dovuko. VRS tokom rata tu boravila, poslije rata devastiran letnjikovac da bi 2005. godine neka ukara ga zapalila. Trebalo je naći tog piromana da plati štetu a ne ovako da sav narod to plaća, ali šta je tu je. I princ treba da razumi da je ovdje bio rat, pa je svako svoju popaljenu kuću sam sebi opravio, bar u većini slučajeva. Jer nisu svi dobili niti će dobiti donacije. Mogao bi malo i on dati donacije, valjda nije kokus, ima neku lovu.
  • Generic placeholder image
    Глишо 08.02.2022. 13:37
    За похвалити није што не зна српски, али Р Српска обнавља љетниковац на његовој земљи. Шта мислите да је тражио камате на немогућност некориштења своје имовине?
    Овако за мале паре могу да се отворе нове могућности. До Срба је.
    Или би волили да дође Бакир, да се национализује и пређе на Бејха?
    Чудна сорта народа, кратковидост, завист влада добријем дијелом народа.
    Да ли је принц заслужио круну Карађорђа? Вјерујем да није, није му ни отац али је то његово.
  • Generic placeholder image
    Samo pošteno 08.02.2022. 12:07
    Došao čovjek da mu vratite što ste popljačkali. Sad prpa. Odkuda on. Špijun.
  • Generic placeholder image
    Građanin 08.02.2022. 07:45
    U prilogu na RTVIS o posjeti "princa" svi su pričali i svi su davali izjave osim "princa" i njegove supruge. Jadno i sramotno da jadnije i sramotnije ne može biti.
    "Извините, мој српски још није баш добар, моја жена ће причати – рекао је принц Филип."
    Zemljo, otvori se! Pa, nama i dan danas englezi preko svojih agenata, koji su sad ofirno prozirni, manipulišu kao da smo ovce... Nema nama spasa...
  • Generic placeholder image
    Aлекса 07.02.2022. 23:08
    Срамотно да се пола милиона марака из буџета Републике, града и општине, даје за реновирање ловачког љетниковца принца насљедника. Зашто то нису сами финансирали ако им је стало до дедовине?
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 07.02.2022. 19:59
    Ako ce ovo pomoći opštini H.Pijesak neka ga renoviraju.
  • Generic placeholder image
    Janko 07.02.2022. 19:28
    Tuga, u šta se troši novac. Gadi mi se...
  • Generic placeholder image
    Komicno 07.02.2022. 18:41
    Titula princ i to srpski a lik kaze izvinite moj srpski nije bas dobar pa ce zena da mu prevodi. Zalosno. Niste samo napisali koliko para mi " Gradjani Republike Srpske" bacamo na ovu rusevinu. Veci je sevap da ste ovaj sav novac prebacili za lijecjenje ovog djeteta.
Повезане вијести
Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО) Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО)
Одржано књижевно вече Бошка Милосављевића у Хан Пијеску Одржано књижевно вече Бошка Милосављевића у Хан Пијеску
“Чучкова књига” уручена Недељку Симанићу “Чучкова књига” уручена Недељку Симанићу
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    18h 12m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    7h 25m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    6h 56m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    7h 19m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    22h 16m
    0