Принц Филип Карађорђевић разговарао са митрополитом Хризостомом

10.02.2022. 22:07
1
ИЗВОР: Катера

Његово краљевско височанство принц Филип Карађорђевић са супругом принцезом Даницом и сином Стефаном јуче су посјетили Стару цркву на Башчаршији као и Саборни храм.

У овој посјети Сарајеву чланови породице Карађорђевић посјетили су и разговарали са Његовим високопреосвештенством митрополитом дабробосански Хризостом.

Слика

Фото: Princ Filip i princeza Danica Karađorđević/Facebook

У Сарајеву смо са великим задовољством у седишту Митрополије дабробосанске посетили митрополита Хризостома који нас је детаљно упознао са историјом митрополије и о тренутном положају Срба у Сарајеву и ФБиХ.  Сигуран сам да ћемо чешће посећивати Митрополију и само Сарајево – написао је принц Филип на званичној страници Њихових краљевских височанстава принца Филипа и принцезе Данице Карађорђевић.

Подсјећамо, Принц Филип Карађорђевић, супруга Даница и син Стефана у понедјељак, 7. фебруара почели су званичну посјету Републици Српској и БиХ.

Најприје су посјетили Хан Пијесак и обишли краљевски двор у овој општини, те најавили обнову некадашњег велелепног здања. Потом су посјетили општину Пале и Храм Сабора Светог архангела Гаврила, као и општину Источно Ново Сарајево и Сарајево.

Посљедња два дана бораве у Источном Сарајеву.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pera iz DDR-a 10.02.2022. 23:31
    Na kojem jeziku?
Повезане вијести
Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО) Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања
Митрополит Хризостом сутра служи у манастиру Озерковићи Митрополит Хризостом сутра служи у манастиру Озерковићи
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    8h 56m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    6h 7m
    5
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    21h 53m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    20h 15m
    0
  • У току потрага за несталим Миодрагом Цванићем
    4h 43m
    0