Princ Filip Karađorđević razgovarao sa mitropolitom Hrizostomom

10.02.2022. 22:07
1
IZVOR: Katera

Njegovo kraljevsko visočanstvo princ Filip Karađorđević sa suprugom princezom Danicom i sinom Stefanom juče su posjetili Staru crkvu na Baščaršiji kao i Saborni hram.

U ovoj posjeti Sarajevu članovi porodice Karađorđević posjetili su i razgovarali sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom dabrobosanski Hrizostom.

Slika

Foto: Princ Filip i princeza Danica Karađorđević/Facebook

U Sarajevu smo sa velikim zadovoljstvom u sedištu Mitropolije dabrobosanske posetili mitropolita Hrizostoma koji nas je detaljno upoznao sa istorijom mitropolije i o trenutnom položaju Srba u Sarajevu i FBiH.  Siguran sam da ćemo češće posećivati Mitropoliju i samo Sarajevo – napisao je princ Filip na zvaničnoj stranici Njihovih kraljevskih visočanstava princa Filipa i princeze Danice Karađorđević.

Podsjećamo, Princ Filip Karađorđević, supruga Danica i sin Stefana u ponedjeljak, 7. februara počeli su zvaničnu posjetu Republici Srpskoj i BiH.

Najprije su posjetili Han Pijesak i obišli kraljevski dvor u ovoj opštini, te najavili obnovu nekadašnjeg velelepnog zdanja. Potom su posjetili opštinu Pale i Hram Sabora Svetog arhangela Gavrila, kao i opštinu Istočno Novo Sarajevo i Sarajevo.

Posljednja dva dana borave u Istočnom Sarajevu.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Pera iz DDR-a 10.02.2022. 23:31
    Na kojem jeziku?
Povezane vijesti
Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO) Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO)
Mitropolit Hrizostom: Vrijeme posta, molitve i duhovnog razmišljanja Mitropolit Hrizostom: Vrijeme posta, molitve i duhovnog razmišljanja
Mitropolit Hrizostom sutra služi u manastiru Ozerkovići Mitropolit Hrizostom sutra služi u manastiru Ozerkovići
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    14h 36m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    18h 0m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    13h 29m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    5h 6m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    4h 47m
    0