Присталице Трампа упале у Конгрес, полиција користи сузавац

06.01.2021. 21:50
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Иако је зграда Конгреса САД затворена за посјетиоце од почетка избијања пандемије корона вируса, у Вашингтону данас више хиљада присталица актуелног предсједника Доналда Трампа опколило је здање, пробило полицијски кордон испред главних степеница на уласку и улазе у зграду парламента.

У извјештају CNN-a се наводи да се никада прије није догодило да демонстрантни улазе у зграду Конгреса и упозоравају да је ситуација измакла контроли и да демонстранти спречавају да се нормално одвија процедура потврђивања изборне побједе Џо Бајдена на предсједничким изборима.

Полиција распоређује додатне снаге и настоји да ситуацију врати под контролу.

CNN извјештава да се председник Трамп огласио на свом "Тwitter" налогу један сат од ескалације протеста својих присталица и упада у Конгрес.

- Молим вас, подржите полицију и службе безбједности. Они су истински на страни наше земље. Останите мирни - поручио је актуелни амерички предсједник.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на сваком кораку Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на свак...
Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО) Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    19h 15m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    4h 48m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    19h 25m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    4h 54m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    4h 52m
    0