Приштина забранила Дарији Кисић Тепавчевић долазак на КиМ

11.06.2021. 11:37
0
ИЗВОР: Tanjug

Приштинске власти забраниле су министарки за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Дарији Кисић Тепавчевић да посјети Косово и Метохију, у својству професора Медицинског факултета Приштинског универзитета, са привременим сједиштем у Косовској Митровици.

Најава за посјету послата је на вријеме и у складу са свим процедурама, саопштио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Кисић Тепавчевић је у склопу својих редовних активности требало да у петак и суботу, као професор Медицинског факултета Приштинског универзитета са привременим сједиштем у Косовској Митровици, на Катедри за епидемиологију, одржи испит студентима треће године.

Она је долазак на Косово и Метохију најавила у својству професора, а не у својству министра, наводи се у саопштењу.

- Међутим, власти у Приштини су без икаквог образложења или разлога, преко приштинског официра за везу одбиле да Кисић Тепавчевић дозволе посјету, којој Приштина на овај начин брутално спречава одлазак на посао - истиче Петковић.

Истовремено, како додаје, без образложења је одбијена и молба групе од 39 ходочасника из централне Србије који су за предстојећи викенд жељели да обиђу више светиња на Косову и Метохији.

- Посреди је наставак бруталног кршења постигнутих споразума о слободи кретања и споразума о посетама договорених и потписаних у Бриселу између Београда и Приштине. Скандалозном политиком забрана и баријера Приштина по ко зна који пут демонстрира своје антицивилизацијско опредељење и јасно ставља до знања да се противи свему српском - поручио је Петковић.

Очигледно је, како додаје, да приштински политичари на челу с Аљбином Куртијем немају ваљану аргументацију са којом би дошли за преговарачки сто у Бриселу сљедеће недјеље, па се сада служе оваквим потезима који директно поткопавају дијалог.

- Европска унија као гарант потписаних споразума и посредник у дијалогу не сме остати нема на овакве једностране потезе Приштине и очекујем њихову јасну реакцију - додао је Петковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрањен увоз још једне пошиљке јагода из Албаније у Српску Забрањен увоз још једне пошиљке јагода из Албаније у Српску
Руски и бјелоруски спортисти не могу на параду у Паризу Руски и бјелоруски спортисти не могу на параду у Паризу
Додик не може примати плату ни преко поште, ни преко благајне Додик не може примати плату ни преко поште, ни преко благајне
Најчитаније
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    14h 56m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 31m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    13h 18m
    0
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    1h 59m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    20h 29m
    0