Приштина забранила Вуку Јеремићу улазак на Космет

05.11.2022. 20:47
0
ИЗВОР: srna.rs

Приштинске власти забраниле су предсједнику Народне странке Вуку Јеремићу улазак на Косово и Метохију, саопштено је из ове странке.

У саопштењу се наводи да је приликом преласка административне линије возило у коме се налазио Јеремић заустављено и задржано више од два часа од приштинских власти, послије чега му је уручена и писана забрана уласка.

Јеремићу су приштинске власти забраниле даљи пут ка Грачаници, гдје се данас одржава скупштина Покрајинског одбора Народне странке.

- Повратак покрајинске администрације у уставно-правни поредак Србије мора бити дугорочни циљ сваке одговорне власти, колико год то деловало тешко у светлу актуелних околности. Треба имати у виду да су историјске прилике у којима се налазио српски народ бивале и знатно теже, као и да су односи у свету подложни променама - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче и да је неопходно сачувати народ, светиње и тапије.

- Остати сабран и не дозволити сукобе, као ни међународну афирмацију такозване косовске независности - остало ће се решити временом - поручују из Народне странке.

Министарство спољних послова самопроглашеног Косова саопштило је да је Јеремић спријечен да уђе на Космет и да је његова "подршка `реинтеграцији` Косова у Србију слична Путиновом плану `реинтеграције` Украјине", те да је то "рецепт за рат".

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште
Митрополит Јоаникије: Косово - српско огњиште које оставити нећемо! Митрополит Јоаникије: Косово - српско огњиште које оставити нећемо!
Бачена експлозивна направа на српски локал у Ранилугу Бачена експлозивна направа на српски локал у Ранилугу
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    15h 22m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    5h 18m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    17h 9m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    12h 49m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    16h 9m
    0