Priština zabranila Vuku Jeremiću ulazak na Kosmet

05.11.2022. 20:47
0
IZVOR: srna.rs

Prištinske vlasti zabranile su predsjedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću ulazak na Kosovo i Metohiju, saopšteno je iz ove stranke.

U saopštenju se navodi da je prilikom prelaska administrativne linije vozilo u kome se nalazio Jeremić zaustavljeno i zadržano više od dva časa od prištinskih vlasti, poslije čega mu je uručena i pisana zabrana ulaska.

Jeremiću su prištinske vlasti zabranile dalji put ka Gračanici, gdje se danas održava skupština Pokrajinskog odbora Narodne stranke.

- Povratak pokrajinske administracije u ustavno-pravni poredak Srbije mora biti dugoročni cilj svake odgovorne vlasti, koliko god to delovalo teško u svetlu aktuelnih okolnosti. Treba imati u vidu da su istorijske prilike u kojima se nalazio srpski narod bivale i znatno teže, kao i da su odnosi u svetu podložni promenama - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe i da je neophodno sačuvati narod, svetinje i tapije.

- Ostati sabran i ne dozvoliti sukobe, kao ni međunarodnu afirmaciju takozvane kosovske nezavisnosti - ostalo će se rešiti vremenom - poručuju iz Narodne stranke.

Ministarstvo spoljnih poslova samoproglašenog Kosova saopštilo je da je Jeremić spriječen da uđe na Kosmet i da je njegova "podrška `reintegraciji` Kosova u Srbiju slična Putinovom planu `reintegracije` Ukrajine", te da je to "recept za rat".

Komentari 0
Povezane vijesti
Patrijarhu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo Patrijarhu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo
Mitropolit Joanikije: Kosovo je danas grdno sudilište Mitropolit Joanikije: Kosovo je danas grdno sudilište
Mitropolit Joanikije: Kosovo - srpsko ognjište koje ostaviti nećemo! Mitropolit Joanikije: Kosovo - srpsko ognjište koje ostaviti nećemo!
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    6h 22m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    6h 27m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    7h 19m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    19h 49m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    7h 33m
    0