Приведени радници поште у Гораждевцу

03.02.2024. 14:04
0
ИЗВОР: srna.rs

 Терор /предсједника Владе самопроглашеног Косова/ Аљбина Куртија над Србима на Косову и Метохији настављен је данас привођењем радника "Поште" у Гораждевцу, с циљем да се онемогући исплата пензија житељима најјужније већински српске општине у покрајини, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

У саопштењу се наводи да је возача чији су иницијали В.М. и његовог пратиоца В.П. привела Куртијева полиција, а потом је и од управнице "Поште" у Гораждевцу затражено да пође у станицу и да изјаву.

Из Канцеларије су додали да је циљ акције био да се онемогући исплата пензија житељима те српске енклаве, а са јасним циљем да се српском народу онемогући опстанак на вјековним огњиштима.

- Куртијеви друмски разбојници у полицијским униформама сатима су у Пећи испитивали приведене раднике поште и очигледно је да је у Приштини донета одлука да се Србима до краја укину сва људска права - додаје се у саопштењу.

Из Канцеларије за Косово и Метохију позвали су грађане да не насједају на провокације и да издрже, јер ће "Србија пронаћи начин да им омогући исплату плата, пензија и социјалних давања".

- Злочиначком деловању Аљбина Куртија, који на овај начин не демонстрира силу, већ нервозу и страх због попуштања међународне подршке његовом режиму, стаће се на пут, а његова страховлада се неумитно ближи крају - наводи се у саопштењу.

Из Канцеларије су додали да у реалном времену информишу релевантне међународне чиниоце о терору који се протеклих дана појачано одвија на Косову и Метохији и да очекују хитну и оштру реакцију како би се зауставио покушај прогона српског становништва из покрајине.

Коментари 0
Повезане вијести
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    21h 58m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    12h 53m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    22h 4m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    11h 42m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    14h 19m
    0