Привремена обустава наставе у Основној школи „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву

24.02.2021. 15:35
3
ИЗВОР: opstinains.net

У просторијама Основне школе „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву одржан је данас  хитан састанак поводом неповољне епидемиолошке ситуације у овој образовној установи.

Данашњем састанку су присуствовали начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић са сарадницима, директор Регионалног центра Института за јавно здравство у Источном Сарајеву Владо Миовчић, директор школе Данијела Мрда са сарадницима, предсједник Школског одбора, предстваници Дома здравља и МУП-а. Тема одржаног састанка је била упознавање са епидемиолошком ситуацијом у Основној школи „Свети Сава“ узрокованом ширењем вируса ковид – 19.

Предстваници основне школе упознали су присутне са тренутном неповољном епидемиолошком ситуацијом у школи, те изразили бојазан да се редовна настава неће моћи одржавати у наредном периоду. Своју забринутост због ширења вируса ковид – 19 на становнике општине изразио је и директор Регионалног центра.

Након одржаног састанка донесен је закључак да се у периоду од 25. 2. до 9. 3. 2021. године привремено обустави наставни процес, те се пређе на онлајн модел одвијања наставе, а све у циљу заштите здравља ученика и запослених у овој образовној установи.

Начелник општине Источно Ново Сарајево упитио је Министарству просвјете и културе Републике Српске ургенцију за привремену обуставу наставе у Основној школи „Свети Сава“. Надлежно министарство реаговало је по хитном поступку и Општинској управи доставило мишљење у којем је сагласно са наведеним донесеним закључком.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    E moji svirači 24.02.2021. 19:19
    Bitno je da može muzika uživo od 01. marta.
  • Generic placeholder image
    Tara 24.02.2021. 18:42
    Škole ukidaju,a kafane pune.
  • Generic placeholder image
    Xxx 24.02.2021. 18:05
    Sve vise oboljelog stanovnistva a mjera sve manje.Svuda u nasem okruzenju mjere su sve jace a kod nas se ukidaju.
Повезане вијести
Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву
Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    21h 26m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    19h 28m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    18h 21m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    18h 26m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    17h 29m
    1