Продужен конкурс за упис на Полицијску академију и у САЈ

17.06.2022. 13:48
0
ИЗВОР: srna.rs

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске продужило је јавни конкурс за упис 280 кадета мушког пола у 25. класу Полицијске академије Бањалука, те 20 кадета мушког пола у 11. класу Специјалне антитерористичке јединице /САЈ/.

Право учешћа на конкурсу, који је отворен до 2. јула због великог интересовања имају кандидати који посједују држављанство Републике Српске, односно БиХ, да на дан затварања конкурса има најмање 18 година и да није старији од 25 година, да има најмање четврти степен стручне спреме те да је физички и психички способан за рад, а то се утврђује на основу љекарског увјерења које је издала надлежна здравствена установа.

Из МУП-а додају да је један од услова конкурса и да против лица није покренут кривични поступак, да му правоснажном пресудом није изречена казна за кривично дјело за које се гони по службеној дужности, осим за кривична дјела угрожавања јавног саобраћаја за која је правноснажном пресудом изречена казна до шест мјесеци.

Услов је и да није кажњен за прекршај са обиљежјем насиља, као и да досадашње понашање, навике и склоности указују на подобност кандидата за обављање полицијских послова.

Неопходно је и да лице није отпуштено из институција државне управе или из војне службе у БиХ по основу изречене дисциплинске мјере у посљедњих пет година или да лицу у току трајања дисциплинског поступка, а прије изрицања коначне одлуке о дисциплинској одговорности, није на лични захтјев престао радни однос у посљедњих пет година.

Лице које се кандидује на конкурс треба да посједује возачку дозволу Б категорије.

Из МУП-а наводе да потребне информације заинтересовани кандидати могу добити на интернет страници Управе за полицијску обуку www.education.muprs.org и на број телефона 051/333-606.

Коментари 0
Повезане вијести
КУД "Славија" врши упис нових чланова КУД "Славија" врши упис нових чланова
У школској 2021/2022. години уписано 76.028 студената У школској 2021/2022. години уписано 76.028 студената
Нико неће на србистику и рударство Нико неће на србистику и рударство
Најчитаније
 • Сјећање на пилота мајора Зорана Радосављевића
  4h 33m
  6
 • Мушкарац провалио у кућу, претукао супружнике и украо 7.000 КМ
  13h 22m
  0
 • Преминуо некадашњи потпредсједник СО Источна Илиџа Владимир Савић
  7h 5m
  0
 • На данашњи дан одбачен Венс-Овенов план јер није предвиђао Републику Српску
  13h 56m
  3
 • Пунољетства славе ко да свадбу праве
  14h 48m
  2