Продужен конкурс за упис на Полицијску академију и у Специјалну антитерористичку јединицу

21.06.2022. 12:33
0
ИЗВОР: katera.news

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске продужило је јавни конкурс за упис 280 кадета мушког пола у 25. класу Полицијске академије Бањалука, те 20 кадета мушког пола у 11. класу Специјалне антитерористичке јединице /САЈ/.

У дневном листу “Глас Српске“ 17. 6. 2022. године објављена је Одлука о продужењу рока за предају докумената на ове конкурсе, коју можете прочитати ОВДЈЕ.

Због велике заинтересованости, рок за предају докумената продужен је за 15 дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске“ и на интернет страници Управе за полицијску обуку.

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који посједују држављанство Републике Српске, односно БиХ, да на дан затварања конкурса има најмање 18 година и да није старији од 25 година, да има најмање четврти степен стручне спреме те да је физички и психички способан за рад, а то се утврђује на основу љекарског увјерења које је издала надлежна здравствена установа.

Један од услова конкурса је да против лица није покренут кривични поступак, да му правоснажном пресудом није изречена казна за кривично дјело за које се гони по службеној дужности, осим за кривична дјела угрожавања јавног саобраћаја за која је правноснажном пресудом изречена казна до шест мјесеци.

Услов је и да није кажњен за прекршај са обиљежјем насиља, као и да досадашње понашање, навике и склоности указују на подобност кандидата за обављање полицијских послова, навели су из МУП-а Српске.

Неопходно је и да лице није отпуштено из институција државне управе или из војне службе у БиХ по основу изречене дисциплинске мјере у посљедњих пет година или да лицу у току трајања дисциплинског поступка, а прије изрицања коначне одлуке о дисциплинској одговорности, није на лични захтјев престао радни однос у посљедњих пет година.

Лице које се кандидује на конкурс треба да посједује возачку дозволу Б категорије.

Потребне информације заинтересовани кандидати могу добити на интернет страници Управе за полицијску обуку ОВДЈЕ и на број телефона 051/333-606 или 051/333-657.

Коментари 0
Повезане вијести
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Опрез при паљењу ватре на отвореном Опрез при паљењу ватре на отвореном
Настављена потрага за несталим Драгом Танасковићем Настављена потрага за несталим Драгом Танасковићем
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    12h 40m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    23h 54m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    10h 54m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    8h 44m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    11h 59m
    0