Продужен конкурс за упис на Полицијску академију и у Специјалну антитерористичку јединицу

21.06.2022. 12:33
0
ИЗВОР: katera.news

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске продужило је јавни конкурс за упис 280 кадета мушког пола у 25. класу Полицијске академије Бањалука, те 20 кадета мушког пола у 11. класу Специјалне антитерористичке јединице /САЈ/.

У дневном листу “Глас Српске“ 17. 6. 2022. године објављена је Одлука о продужењу рока за предају докумената на ове конкурсе, коју можете прочитати ОВДЈЕ.

Због велике заинтересованости, рок за предају докумената продужен је за 15 дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске“ и на интернет страници Управе за полицијску обуку.

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који посједују држављанство Републике Српске, односно БиХ, да на дан затварања конкурса има најмање 18 година и да није старији од 25 година, да има најмање четврти степен стручне спреме те да је физички и психички способан за рад, а то се утврђује на основу љекарског увјерења које је издала надлежна здравствена установа.

Један од услова конкурса је да против лица није покренут кривични поступак, да му правоснажном пресудом није изречена казна за кривично дјело за које се гони по службеној дужности, осим за кривична дјела угрожавања јавног саобраћаја за која је правноснажном пресудом изречена казна до шест мјесеци.

Услов је и да није кажњен за прекршај са обиљежјем насиља, као и да досадашње понашање, навике и склоности указују на подобност кандидата за обављање полицијских послова, навели су из МУП-а Српске.

Неопходно је и да лице није отпуштено из институција државне управе или из војне службе у БиХ по основу изречене дисциплинске мјере у посљедњих пет година или да лицу у току трајања дисциплинског поступка, а прије изрицања коначне одлуке о дисциплинској одговорности, није на лични захтјев престао радни однос у посљедњих пет година.

Лице које се кандидује на конкурс треба да посједује возачку дозволу Б категорије.

Потребне информације заинтересовани кандидати могу добити на интернет страници Управе за полицијску обуку ОВДЈЕ и на број телефона 051/333-606 или 051/333-657.

Коментари 0
Повезане вијести
Конкурс за пријем радника-васпитача у Предшколској установи „Бамби“ Конкурс за пријем радника-васпитача у Предшколској установи „Бамби“
Конкурс за попуну упражњеног радног мјеста у Основној школи „Петар Петровић Његош“ Конкурс за попуну упражњеног радног мјеста у Основној школи „Петар Петровић Његош“
Оглас за пријем 440 кандидата у професионалну војну службу Оглас за пријем 440 кандидата у професионалну војну службу
Најчитаније
 • Сокочанин ухапшен због убиства у покушају
  23h 18m
  0
 • Колико младенце у Српској данас кошта просјечна свадба
  22h 25m
  5
 • Дјечак на вјечној стражи: Прича о Споменку Гостићу и бесмислу рата
  19h 4m
  4
 • Три лица ушла у обиљежено минско поље, једно погинуло
  14h 31m
  1
 • Ученици и запослени ЈУ Средњошколског центра „Источна Илиџа“ у хуманој мисији (ФОТО)
  21h 28m
  0