Продужен притвор осумњиченом за масовно убиство у Младеновцу

27.07.2023. 15:59
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Апелациони суд у Београду, на приједлог Вишег јавног тужилаштва у Смедереву, продужио је притвор Урошу Б. (21) из Дубоне, осумњиченом да је на територији Смедерева и Младеновца убио девет и ранио 11 људи.

Притвор му је продужен за још три мјесеца.

Притвор је за још три мјесеца продужен и његовом оцу Р.Б, сазнаје Танјуг.

Његовог оца тужилаштво терети за кривична дјела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, а ухапшен је у циљу утврђивања чињеница које се односе на поријекло оружја којим је његов син починио злочин.

У.Б. је на саслушању у тужилаштву почетком маја признао извршење тог кривичног дјела, односно да је на три локације аутоматском пушком пуцао на више особа које су се налазиле у групи, а како је навео, да би заплашио становништво тих насељених мјеста.

Сумња се да је У.Б. извршио кривична дјела тешко убиство, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, као и кривично дјело отмица.

У.Б. је 4. маја, у касним вечерњим сатима и у току ноћи, на територији Смедерева и Младеновца, хицима из аутоматског оружја, лишио живота осам лица, а 12 лица повриједио, а од повреда је један младић накнадно преминуо.

Приликом претреса осумњиченог и просторија које је користио пронађена је већа количина оружја и муниције, док је приликом бјекства са лица мјеста осумњичени пријетио убиством таксисти, те га на такав начин принудио да га одвезе до села на територији општине Крагујевац, гдје је осумњичени и пронађен у објекту који је власништво његовог ујака.

Коментари 0
Повезане вијести
Подигнута оптужница за масакр у Младеновцу: За убицу траже 20 година затвора Подигнута оптужница за масакр у Младеновцу: За убицу траже 20 година затвора
Ђукић Дејановић: Дјечак који је починио убиства у "Рибникару" наставиће образовање у другој школи Ђукић Дејановић: Дјечак који је починио убиства у "Рибникару" наставиће образовање у друго...
Још три мјесеца притвора осумњиченом за масовно убиство у Младеновцу Још три мјесеца притвора осумњиченом за масовно убиство у Младеновцу
Најчитаније
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    12h 48m
    0
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    22h 52m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    20h 19m
    0
  • Нађа Рудакијевић, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“, награђена на ликовном конкурсу Црвеног крста
    19h 37m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    23h 39m
    0