Продужен рок за пријаву на конкурс за упис кадета на Полицијску академију

26.05.2023. 11:53
0
ИЗВОР: srna.rs

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске продужило је до 12. јуна рок за пријаву на јавни конкурс за упис 300 кадета, 280 мушких и 20 женских, у 26. класу Полицијске академије Бањалука.

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који су држављани Српске, односно БиХ, да имају најмање 18 и да нису старији од 25 година, да посједују возачку дозволу Б категорије, саопштено је из МУП-а.

Међу условима је и то да кандидати морају имати најмање четврти степен стручне спреме, да су физички и психички способни за рад, да против њих није покренут кривични поступак, као и да није правоснажно изречена казна за кривично дјело за које се гони по службеној дужности, осим за кривична дјела угрожавања јавног саобраћаја за која је правноснажно изречена казна до шест мјесеци.

Услов је и да кандидат није кажњен за прекршај са обиљежјем насиља, да је подобан за обављање полицијских послова и да није отпуштен из институција државне управе или из војне службе у БиХ по основу дисциплинске мјере у посљедњих пет година или да у току дисциплинског поступка, а прије изрицања коначне одлуке о дисциплинској одговорности, није на лични захтјев престао радни однос у посљедњих пет година.

Заинтересовани кандидати који завршавају четврти разред средње школе у школској 2022/2023. години могу учествовати на овом конкурсу с тим што умјесто доказа о завршеном четвртом степену стручне спреме прилажу свједочанства завршена три разреда средње школе, а увјерење или свједочанство о завршеном четвртом разреду са просјечном оцјеном и диплому завршене средње школе треба да доставе одмах након издавања, најкасније до 30. јуна.

Све потребне информације заинтересовани кандидати могу добити на број телефона 051/330-801 и мејл адресу budipolicajac@mup.vladars.net, као и на интернет страници МУП-а.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшено 19 лица, у акцији рањен припадник САЈ-а Ухапшено 19 лица, у акцији рањен припадник САЈ-а
Сутра едукативно предавање о корацима у случају нестанка дјетета у ОШ „Свети Сава“ Сутра едукативно предавање о корацима у случају нестанка дјетета у ОШ „Свети Сава“
Хапшења због обљубе дјеце и порнографије Хапшења због обљубе дјеце и порнографије
Најчитаније
 • Сутра прекид електричне енергије у Источној Илиџи
  23h 23m
  1
 • Ухапшен због крађе телефона у Дечанској улици
  8h 5m
  3
 • Милутин Миланковић - Један од највећих свјетских умова
  8h 48m
  0
 • Лице из Пала пријављено полицији јер није испоручило резану грађу
  7h 56m
  0
 • Осуђен на 12 година за убиство у Сокоцу
  3h 30m
  1