Produžen rok za prijavu na konkurs za upis kadeta na Policijsku akademiju

26.05.2023. 11:53
0
IZVOR: srna.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske produžilo je do 12. juna rok za prijavu na javni konkurs za upis 300 kadeta, 280 muških i 20 ženskih, u 26. klasu Policijske akademije Banjaluka.

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji su državljani Srpske, odnosno BiH, da imaju najmanje 18 i da nisu stariji od 25 godina, da posjeduju vozačku dozvolu B kategorije, saopšteno je iz MUP-a.

Među uslovima je i to da kandidati moraju imati najmanje četvrti stepen stručne spreme, da su fizički i psihički sposobni za rad, da protiv njih nije pokrenut krivični postupak, kao i da nije pravosnažno izrečena kazna za krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, osim za krivična djela ugrožavanja javnog saobraćaja za koja je pravnosnažno izrečena kazna do šest mjeseci.

Uslov je i da kandidat nije kažnjen za prekršaj sa obilježjem nasilja, da je podoban za obavljanje policijskih poslova i da nije otpušten iz institucija državne uprave ili iz vojne službe u BiH po osnovu disciplinske mjere u posljednjih pet godina ili da u toku disciplinskog postupka, a prije izricanja konačne odluke o disciplinskoj odgovornosti, nije na lični zahtjev prestao radni odnos u posljednjih pet godina.

Zainteresovani kandidati koji završavaju četvrti razred srednje škole u školskoj 2022/2023. godini mogu učestvovati na ovom konkursu s tim što umjesto dokaza o završenom četvrtom stepenu stručne spreme prilažu svjedočanstva završena tri razreda srednje škole, a uvjerenje ili svjedočanstvo o završenom četvrtom razredu sa prosječnom ocjenom i diplomu završene srednje škole treba da dostave odmah nakon izdavanja, najkasnije do 30. juna.

Sve potrebne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti na broj telefona 051/330-801 i mejl adresu budipolicajac@mup.vladars.net, kao i na internet stranici MUP-a.

Komentari 0
Povezane vijesti
Najstariji mladoženja u Srpskoj imao 89 godina Najstariji mladoženja u Srpskoj imao 89 godina
Dio boraca i dalje čeka jedinstveni mjesečni dodatak Dio boraca i dalje čeka jedinstveni mjesečni dodatak
Počela isplata penzija Počela isplata penzija
Najčitanije
 • Glasni kada brane Dodika, nijemi na muke saboraca: BORS na meti žestokih kritika zbog dolaska njihovih čelnika pred Sud BiH
  19h 59m
  8
 • Kosovski vitez Miloš Ćirković: Na zgarištu ikona Svetog Alimpija Stolpnika
  1h 56m
  0
 • Opština Istočno Novo Sarajevo organizuje podjelu novogodišnjih paketića
  23h 27m
  0
 • Dio boraca i dalje čeka jedinstveni mjesečni dodatak
  8h 10m
  2
 • Otvoren Konzulat Srbije u Palama, Ljevnaić počasni konzul
  3h 26m
  1