Професору Милошу Ковићу забрањен улазак у БиХ

12.03.2022. 21:49
9
ИЗВОР: СРНА

Припадници Граничне полиције БиХ данас су на прелазу Вардиште забранили улазак у БиХ професору на Одјељењу за историју Филозофског факултета у Београду Милошу Ковићу уз образложење да "представља пријетњу по безбједност БиХ".

Професор Ковић изјавио је Срни да му је улазак у БиХ забрањен данас око 16.00 часова на основу рјешење које је донесено 28. фебруара, а које је одбио да потпише.

- Од мене је затражено да потпишем рјешење о забрани уласка у БиХ које нису дали ни да прочитам. Питао сам припаднике Граничне полиције у чему је моја кривица, ко је донио ту одлуку и на основу којег члана и ког закона, али одговор нисам добио - истакао је професор Ковић.

Он је рекао да претпоставља да је некоме у Сарајеву засметала његова јавна ријеч и мишљење, јер не види било какав други разлог да се универзитетском професору забрани улазак у БиХ, односно у Републику Српску.

- У БиХ се изгледа кажњава мишљење, слобода мисли и говора. Ако је то огрешење једног универзитетског професора онда то више говори о властима у Сарајеву, него о мени - констатовао је Ковић, који је 13 година и гостујући професор на Универзитету у Источном Сарајеву.

Он је додао да је посљедњи пут у БиХ боравио на Светосавској академији у Приједору, потом је држао јавне трибине у Бањалуци, студентима Факултета политичких наука, те у Брчком и да је без проблема ушао у земљу.

- Некоме је, вјероватно, засметала моја јавна ријеч. Упркос томе, наставићу слободно и јавно да износим своје мишљење - нагласио је Ковић.

Коментари 9
  • Generic placeholder image
    Пероооо 13.03.2022. 19:45
    Још увијек су на функцији тужиоци које је именовао Тегелтијин сазив. Шта раде?
  • Generic placeholder image
    Анонимно 13.03.2022. 19:39
    Перо, нема оправдања за владајуће. Њих смо изабрали да се овакве ствари (између осталих) не би дешавале. Сва одговорност је на њима. Пусти ту причу да су издајници неки други
  • Generic placeholder image
    Petar 13.03.2022. 16:59
    Nisam ničiji bot, ni pripadnik ni jedne sekte. Samo razmišljam glavom i volim Republiku Srpsku u čijem sam stvaranju upestvovao..Zamjenik Mehmedagica koji je donio ovo rjesenje nezakonito je iz pdp i ti to dobro znaš. Čovjek je čak svjedočio na sudu kad se vodio krivični postupak protiv Mehmedagiča zbog nezakonitog izuzimanja poštanske pošiljke, bez naredbe suda.
  • Generic placeholder image
    Ре: Петар 13.03.2022. 16:30
    Какав је овај Петар бот СНСДа. Ботино СНСД је на власти на свим нивоима у БиХ. Само су они могли донијети такву одлуку. Још нам Петар каже да се не оглашавају Борен и Шара, ево прелистах масу портала и нигдје да се огласе владајући
  • Generic placeholder image
    Petar 13.03.2022. 11:49
    Ne cujemo da se Šarović, Borenović oglašavaju po ovom pitanju. Da li oni podržavaju OBA i Mehmedagića koji je donio ovo Rješenje. A da njihov kadar čak učestvuje u prisluškivanju Vučića i srpskih političara. Ma mi Srbi smo sami sebi neprijatelji. Da nema izdaje niko nam nipta nebi mogao, ali pozicija, fotelja su čudo.
  • Generic placeholder image
    Невен 13.03.2022. 10:39
    Жалосно да се у 21 вијеку уваженом професору забрањује улазак у БиХ ко последњем криминалцу. У питању је чиста дискриминација на дијелу, када се забранама онемогућава основно људско право загарантовано свим конвенцијама, а то је право на слободу мисли и говора. Овако би нам свима било да немамо Републику Српску, као гарант основних људских права Српског народа у БиХ.
  • Generic placeholder image
    Анонимно 13.03.2022. 10:20
    Naređenje je neko potpisao.
    Ajmo novinari, na budite traćare, nego diži guzu, nađi ime i u javnost s njime!
    To je uloga novinarstva.
    Ovako, pišete da bi pisali, a ne u javnost dali kompletnu informaciju.
    Pa, onda ispratite postupak - nadležni da ga pozovu na sud i redom...sve sa imenima i prezimenima...
    To ste trebali naučiti još na početnim godinama fakulteta...ako niste kupili diplomu
  • Generic placeholder image
    Јасна ствар. 13.03.2022. 08:26
    Ко има право да донесе одлуку?
    Нико не може сам.
    Додикови-Бакирови-Човићови. Јасна ствар.
  • Generic placeholder image
    Vlast 13.03.2022. 07:02
    Šta radi SNSD?
Повезане вијести
Карлинг репрезентација БиХ, састављена претежно од Паљана, заузела 7. мјесто на Европском првенству Карлинг репрезентација БиХ, састављена претежно од Паљана, заузела 7. мјесто на Европском ...
Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO) Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
Превозници у сталној битки за возаче Превозници у сталној битки за возаче
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    11h 15m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    7h 12m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    13h 19m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    10h 33m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    9h 31m
    0