Profesoru Milošu Koviću zabranjen ulazak u BiH

12.03.2022. 21:49
9
IZVOR: SRNA

Pripadnici Granične policije BiH danas su na prelazu Vardište zabranili ulazak u BiH profesoru na Odjeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu Milošu Koviću uz obrazloženje da "predstavlja prijetnju po bezbjednost BiH".

Profesor Ković izjavio je Srni da mu je ulazak u BiH zabranjen danas oko 16.00 časova na osnovu rješenje koje je doneseno 28. februara, a koje je odbio da potpiše.

- Od mene je zatraženo da potpišem rješenje o zabrani ulaska u BiH koje nisu dali ni da pročitam. Pitao sam pripadnike Granične policije u čemu je moja krivica, ko je donio tu odluku i na osnovu kojeg člana i kog zakona, ali odgovor nisam dobio - istakao je profesor Ković.

On je rekao da pretpostavlja da je nekome u Sarajevu zasmetala njegova javna riječ i mišljenje, jer ne vidi bilo kakav drugi razlog da se univerzitetskom profesoru zabrani ulazak u BiH, odnosno u Republiku Srpsku.

- U BiH se izgleda kažnjava mišljenje, sloboda misli i govora. Ako je to ogrešenje jednog univerzitetskog profesora onda to više govori o vlastima u Sarajevu, nego o meni - konstatovao je Ković, koji je 13 godina i gostujući profesor na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

On je dodao da je posljednji put u BiH boravio na Svetosavskoj akademiji u Prijedoru, potom je držao javne tribine u Banjaluci, studentima Fakulteta političkih nauka, te u Brčkom i da je bez problema ušao u zemlju.

- Nekome je, vjerovatno, zasmetala moja javna riječ. Uprkos tome, nastaviću slobodno i javno da iznosim svoje mišljenje - naglasio je Ković.

Komentari 9
  • Generic placeholder image
    Peroooo 13.03.2022. 19:45
    Još uvijek su na funkciji tužioci koje je imenovao Tegeltijin saziv. Šta rade?
  • Generic placeholder image
    Anonimno 13.03.2022. 19:39
    Pero, nema opravdanja za vladajuće. Njih smo izabrali da se ovakve stvari (između ostalih) ne bi dešavale. Sva odgovornost je na njima. Pusti tu priču da su izdajnici neki drugi
  • Generic placeholder image
    Petar 13.03.2022. 16:59
    Nisam ničiji bot, ni pripadnik ni jedne sekte. Samo razmišljam glavom i volim Republiku Srpsku u čijem sam stvaranju upestvovao..Zamjenik Mehmedagica koji je donio ovo rjesenje nezakonito je iz pdp i ti to dobro znaš. Čovjek je čak svjedočio na sudu kad se vodio krivični postupak protiv Mehmedagiča zbog nezakonitog izuzimanja poštanske pošiljke, bez naredbe suda.
  • Generic placeholder image
    Re: Petar 13.03.2022. 16:30
    Kakav je ovaj Petar bot SNSDa. Botino SNSD je na vlasti na svim nivoima u BiH. Samo su oni mogli donijeti takvu odluku. Još nam Petar kaže da se ne oglašavaju Boren i Šara, evo prelistah masu portala i nigdje da se oglase vladajući
  • Generic placeholder image
    Petar 13.03.2022. 11:49
    Ne cujemo da se Šarović, Borenović oglašavaju po ovom pitanju. Da li oni podržavaju OBA i Mehmedagića koji je donio ovo Rješenje. A da njihov kadar čak učestvuje u prisluškivanju Vučića i srpskih političara. Ma mi Srbi smo sami sebi neprijatelji. Da nema izdaje niko nam nipta nebi mogao, ali pozicija, fotelja su čudo.
  • Generic placeholder image
    Neven 13.03.2022. 10:39
    Žalosno da se u 21 vijeku uvaženom profesoru zabranjuje ulazak u BiH ko poslednjem kriminalcu. U pitanju je čista diskriminacija na dijelu, kada se zabranama onemogućava osnovno ljudsko pravo zagarantovano svim konvencijama, a to je pravo na slobodu misli i govora. Ovako bi nam svima bilo da nemamo Republiku Srpsku, kao garant osnovnih ljudskih prava Srpskog naroda u BiH.
  • Generic placeholder image
    Anonimno 13.03.2022. 10:20
    Naređenje je neko potpisao.
    Ajmo novinari, na budite traćare, nego diži guzu, nađi ime i u javnost s njime!
    To je uloga novinarstva.
    Ovako, pišete da bi pisali, a ne u javnost dali kompletnu informaciju.
    Pa, onda ispratite postupak - nadležni da ga pozovu na sud i redom...sve sa imenima i prezimenima...
    To ste trebali naučiti još na početnim godinama fakulteta...ako niste kupili diplomu
  • Generic placeholder image
    Jasna stvar. 13.03.2022. 08:26
    Ko ima pravo da donese odluku?
    Niko ne može sam.
    Dodikovi-Bakirovi-Čovićovi. Jasna stvar.
  • Generic placeholder image
    Vlast 13.03.2022. 07:02
    Šta radi SNSD?
Povezane vijesti
Šta je potrebno za promjenu mjesta prebivališta? Šta je potrebno za promjenu mjesta prebivališta?
Raste broj prijavljenih slučajeva nasilja na internetu Raste broj prijavljenih slučajeva nasilja na internetu
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    10h 54m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    10h 59m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    11h 51m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    12h 5m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    22h 54m
    0