Проглашење стања природне или друге несреће у БиХ

17.03.2020. 13:46
0
ИЗВОР: Srna

Савјет министара одржао је данас у Сарајеву ванредну сједницу поводом проглашења стања природне или друге несреће у БиХ због појаве вируса корона. .

Он је истакао да се БиХ налази на самом почетку борбе против вируса корона и да још није у озбиљним проблемима, те позвао све грађане да се понашају у складу са препорукама.

- Највећи изазов биће шаторски карантини које ћемо радити са Оружаним снагама БиХ, као и измјена закона о јавним набавкама, што је тражено из Федерације БиХ. О томе ћемо се тек изјашњавати- рекао је Тегелтија на конференцији за новинаре у Сарајеву.

Према његовим ријечима, на данашњој ванредној сједници усвојен је и приједлог одлуке о допуни одлуке о прописивању додатних услова за улазак странаца у БиХ.

- Ми смо ову одлуку донијели у недјељу и дефинисали земље из којих грађани не могу ући у БиХ. Данас смо направили изузетак, да се ове мјере не односе на возаче теретних камиона, пилоте и особље авиона, да би се могао несметано одвијати саобраћај. За њих имамо посебне услове уласка у БиХ - навео је Тегелтија.

Он је додао да је усвојен и приједлог одлуке о измјенама и допунама одлуке о формирању Координационог тијела БиХ за заштиту и спашавање.

- Ово тијело је задужено за сарадњу и координацију од локалних заједница до институција БиХ у борби против вируса корона. Ово тијело имаће свој координациони центар у који ће се сливати све информације- појаснио је Тегелтија.

На сједници је донесена одлука и о начину рада институција у БиХ и безбједности запослених у институцијама.

Коментари 0
Повезане вијести
У децембру мање запослених за 0,3 одсто У децембру мање запослених за 0,3 одсто
Лани за 4.080 више умрлих од рођених Лани за 4.080 више умрлих од рођених
Шеранић најавио нове мјере због короне Шеранић најавио нове мјере због короне
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 33m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 32m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 14m
    4
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 45m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 47m
    0