Прогутала капсуле са кокаином у Бразилу, откривена у Загребу

13.10.2021. 15:47
0
ИЗВОР: СРНА

Држављанка Бразила стигла је у Хрватску с прогутаних 76 капсула испуњених кокаином, што је откривено приликом рендгенског снимка на аеродрому, због чега је завршила у болници у Загребу, а данас је одведена у притвор.

Дрога, која је на тај начин унесена у Хрватску, укупне је тежине око 990 грама, а циљ је био даља препродаја.

Постоји сумња да је двадесетосмогодишња држављанка Бразила стигла на загребачки аеродром 3. октобра авионским летом из Сао Паула преко Лисабона.

Приликом царинског надзора, путница је подвргнута надзору у склопу којег је урађен рендгенски снимак абдомена који је показао већи број страних тијела у пробавном тракту осумњичене.

Одмах након тога, осумњиченој је ради заштите њеног здравља и живота пружена одговарајућа медицинска помоћ у КБЦ-у Загреб.

Док је боравила у болници оправдана је сумња цариника и полицајаца, те је доказано да је у тијелу преносила укупно 76 комада капсула испуњених кокаином, које је претходно прогутала у Бразилу.

Загребачка полиција данас је завршила криминалистичко истраживање над осумњиченом, а потом је предата у притвор. Против ње је поднесена кривична пријава надлежном тжилаштву.

Коментари 0
Повезане вијести
Експлозија на градилишту у Хрватској, тешко повријеђен радник из БиХ Експлозија на градилишту у Хрватској, тешко повријеђен радник из БиХ
Ледо "заледио" и Загреб, селе погон у Србију Ледо "заледио" и Загреб, селе погон у Србију
Кријумчари из БиХ возилима одвалили рампу на граници са Хрватском Кријумчари из БиХ возилима одвалили рампу на граници са Хрватском
Најчитаније
 • Посни колач са вишњама и маком
  2h 19m
  0
 • Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
  2h 24m
  0
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  19h 17m
  6
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  18h 29m
  0
 • „Раде, сине, немој мајке заборавит...'“
  23h 11m
  1