Progutala kapsule sa kokainom u Brazilu, otkrivena u Zagrebu

13.10.2021. 15:47
0
IZVOR: SRNA

Državljanka Brazila stigla je u Hrvatsku s progutanih 76 kapsula ispunjenih kokainom, što je otkriveno prilikom rendgenskog snimka na aerodromu, zbog čega je završila u bolnici u Zagrebu, a danas je odvedena u pritvor.

Droga, koja je na taj način unesena u Hrvatsku, ukupne je težine oko 990 grama, a cilj je bio dalja preprodaja.

Postoji sumnja da je dvadesetosmogodišnja državljanka Brazila stigla na zagrebački aerodrom 3. oktobra avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona.

Prilikom carinskog nadzora, putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je urađen rendgenski snimak abdomena koji je pokazao veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičene.

Odmah nakon toga, osumnjičenoj je radi zaštite njenog zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska pomoć u KBC-u Zagreb.

Dok je boravila u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca, te je dokazano da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih kokainom, koje je prethodno progutala u Brazilu.

Zagrebačka policija danas je završila kriminalističko istraživanje nad osumnjičenom, a potom je predata u pritvor. Protiv nje je podnesena krivična prijava nadležnom tžilaštvu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata
Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44 Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44
Prijepodne na izbore u Hrvatskoj već izašla četvrtina glasača Prijepodne na izbore u Hrvatskoj već izašla četvrtina glasača
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    17h 1m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    15h 15m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    13h 5m
    0
  • Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
    16h 20m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    5h 30m
    0