Промјенљиви услови вожње, одрони у усјецима

03.04.2024. 08:42
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражилa su 42 пацијента.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција,

Источна Илиџа,

Због радова у трафостаници 35/10 кВ Војковићи,  доћи ће до привременог  прекида у испоруци електричне енергије у периоду  од 10.00 до 11.30 часова потрошачима у насељима: Крупац, Војковићи, Грлица, Радуловац, Доњи Которац, Горњи Которац, Крешнице, Горње Младице, Брзањ, Седланице, Врело Касиндо и Стара Гора, те потрошачима у затвору  на Наклу и МХЕ Крупац.

Фоча,

Данас и сутра ће због радова на 10 kV водoвима Завајт и Челебићи доћи до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 16.00 часова потрошачима у насељима: Челебићи Завајт, Мештревац, Саш, Златни Бор, Горња Драгочава и Драгочавски поток.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођени су дјечак и дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 19 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 9 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су неколико интервенција.

Соколац,

На локалитету Кусаче од 14.00 до 15.30 часова интервенција ватрогасаца на гашењу суве траве, ниског растиња и шуме. Пожар угашен, интервенисала три ватрогасца.

Интервенција од 20.00 до 20.30 часова на гашењу суве траве на локалитету Подроманије. Пожар угашен уз интервенцију ТРИ ватрогасца.

Вишеград,

У насељу Мириловићи у 10.30 часова интервенција на гашењу запаљеног далековода. Пожар угашен у 11.40 часова, интервенисала два ватрогасца.

У Републици Српској и ФБиХ возаче данас очекују промјенљиви услови вожње, од сувих до мјестимично влажних или мокрих коловоза, уз учестале одроне у усјецима.

Из Ауто-мото савеза издвајају дионице Карановац - Кнежево - Угар, Карановац - Црна Ријека - Мркоњић Град, Сарајево - Фоча, Фоча - Шћепан Поље и Вишеград - Устипрача - Рогатица.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћај се одвија успорено једном траком наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста, на магистралном путу Саставци - Устипрача саобраћај се одвија једном траком и регулисан је привремено постављеном сигнализацијом.

На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције магистралног пута на дионици Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја до краја године.

До повремене обуставе саобраћаја, због бушачко-минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар - граница Републике Српске/Србије /Рудо/ забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на час.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити умјерено до претежно облачно вријеме уз сунчане периоде.

Увече и у ноћи врло слаба киша могућа је само понегдје на сјеверу и истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха биће од 16 на југозападу до 22 на истоку, у вишим предјелима од девет степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар западни и југозападни.

Јутро је свежије и претежно ведро, а око ријека и по котлинама понегдје има магле.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Соколац минус два, Хан Пијесак и Рудо један, Фоча два, Билећа, Сарајево, Зеница и Тузла три, Приједор, Мркоњић Град, Нови Град и Рибник четири, Бањалука пет, Бијељина, Добој и Брчко шест, Требиње седам, Неум 11 и Бихаћ 12 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно облачно уз локалне пљускове Сутра претежно облачно уз локалне пљускове
Наш град богатији за два дјечака Наш град богатији за два дјечака
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    19h 28m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    8h 41m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    8h 12m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    8h 35m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    23h 32m
    0