Promjenljivi uslovi vožnje, odroni u usjecima

03.04.2024. 08:42
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 42 pacijenta.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija,

Istočna Ilia,

Zbog radova u trafostanici 35/10 kV Vojkovići,  doći će do privremenog  prekida u isporuci električne energije u periodu  od 10.00 do 11.30 časova potrošačima u naseljima: Krupac, Vojkovići, Grlica, Radulovac, Donji Kotorac, Gornji Kotorac, Krešnice, Gornje Mladice, Brzanj, Sedlanice, Vrelo Kasindo i Stara Gora, te potrošačima u zatvoru  na Naklu i MHE Krupac.

Foča,

Danas i sutra će zbog radova na 10 kV vodovima Zavajt i Čelebići doći do privremenih prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 16.00 časova potrošačima u naseljima: Čelebići Zavajt, Meštrevac, Saš, Zlatni Bor, Gornja Dragočava i Dragočavski potok.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođeni su dječak i djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 9 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su nekoliko intervencija.

Sokolac,

Na lokalitetu Kusače od 14.00 do 15.30 časova intervencija vatrogasaca na gašenju suve trave, niskog rastinja i šume. Požar ugašen, intervenisala tri vatrogasca.

Intervencija od 20.00 do 20.30 časova na gašenju suve trave na lokalitetu Podromanije. Požar ugašen uz intervenciju TRI vatrogasca.

Višegrad,

U naselju Mirilovići u 10.30 časova intervencija na gašenju zapaljenog dalekovoda. Požar ugašen u 11.40 časova, intervenisala dva vatrogasca.

U Republici Srpskoj i FBiH vozače danas očekuju promjenljivi uslovi vožnje, od suvih do mjestimično vlažnih ili mokrih kolovoza, uz učestale odrone u usjecima.

Iz Auto-moto saveza izdvajaju dionice Karanovac - Kneževo - Ugar, Karanovac - Crna Rijeka - Mrkonjić Grad, Sarajevo - Foča, Foča - Šćepan Polje i Višegrad - Ustiprača - Rogatica.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta, na magistralnom putu Sastavci - Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom i regulisan je privremeno postavljenom signalizacijom.

Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja do kraja godine.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog bušačko-minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar - granica Republike Srpske/Srbije /Rudo/ zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok je za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz sunčane periode.

Uveče i u noći vrlo slaba kiša moguća je samo ponegdje na sjeveru i istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 16 na jugozapadu do 22 na istoku, u višim predjelima od devet stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar zapadni i jugozapadni.

Jutro je svežije i pretežno vedro, a oko rijeka i po kotlinama ponegdje ima magle.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac minus dva, Han Pijesak i Rudo jedan, Foča dva, Bileća, Sarajevo, Zenica i Tuzla tri, Prijedor, Mrkonjić Grad, Novi Grad i Ribnik četiri, Banjaluka pet, Bijeljina, Doboj i Brčko šest, Trebinje sedam, Neum 11 i Bihać 12 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra pretežno sunčano i toplije Sutra pretežno sunčano i toplije
Naš grad bogatiji za tri dječaka Naš grad bogatiji za tri dječaka
Danas promjenljivo, poslije podne ponegdje kiša Danas promjenljivo, poslije podne ponegdje kiša
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    19h 34m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    10h 32m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    18h 58m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    17h 13m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    18h 52m
    0