Промоција збирке пјесама "Опроштајно писмо" Даре Секулић

19.04.2023. 15:30
0
ИЗВОР: katera.news

У оквири Манифестације „Поетски дани Даре Секулић“ Матична библиотека ће промовисати збирку пјесама Даре Секулић „Опроштајно писмо“.

Промоција ће се одржати сутра у 14.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево, а о књизи ће говорити проф. др Жељка Пржуљ и проф. др Саша Кнежевић.

Рукопис збирке поезије „Опроштајно писмо“ Дара Секулић је оставила у заоставштину запосленима у Матичној библиотеци.  Уз помоћ Министарства просвјете и културе Републике Српске, Матична библиотека је објавила повјерени рукопис. Дара Секулић је сама приредила за штампу и издавач је у потпуности испоштовао задату организацију текста, навели су из Културног центра.

Пјесме у овој збирци су подијељене у четири цјелине „Немој о том, ћути“, „Повјеравање“, „Разговор са Маром“ и „Жути сат“. У књизи „Опроштајно писмо“ налазе се неке од најтужнијих пјесама Даре Секулић.

Подсјећамо, У Источном Сарајеву вечерас почиње тродневна манифестација “Поетски дани Даре Секулић”, чији је мото ове године “Коријени живљења и пјевања”.

Организатори манифестације су “Форум театар” Источно Сарајево, Културни центар Источно Ново Сарајево и Матична библиотека Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Поетско завјештање Даре Секулић преносити будућим генерацијама Поетско завјештање Даре Секулић преносити будућим генерацијама
У препуној сали Kултурног центра изведена монодрама "К`о камен" У препуној сали Kултурног центра изведена монодрама "К`о камен"
Представљена монографија о Милану Гутовићу Представљена монографија о Милану Гутовићу
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    19h 53m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    21h 4m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    22h 30m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    22h 35m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    22h 3m
    0