Promocija zbirke pjesama "Oproštajno pismo" Dare Sekulić

19.04.2023. 15:30
0
IZVOR: katera.news

U okviri Manifestacije „Poetski dani Dare Sekulić“ Matična biblioteka će promovisati zbirku pjesama Dare Sekulić „Oproštajno pismo“.

Promocija će se održati sutra u 14.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a o knjizi će govoriti prof. dr Željka Pržulj i prof. dr Saša Knežević.

Rukopis zbirke poezije „Oproštajno pismo“ Dara Sekulić je ostavila u zaostavštinu zaposlenima u Matičnoj biblioteci.  Uz pomoć Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Matična biblioteka je objavila povjereni rukopis. Dara Sekulić je sama priredila za štampu i izdavač je u potpunosti ispoštovao zadatu organizaciju teksta, naveli su iz Kulturnog centra.

Pjesme u ovoj zbirci su podijeljene u četiri cjeline „Nemoj o tom, ćuti“, „Povjeravanje“, „Razgovor sa Marom“ i „Žuti sat“. U knjizi „Oproštajno pismo“ nalaze se neke od najtužnijih pjesama Dare Sekulić.

Podsjećamo, U Istočnom Sarajevu večeras počinje trodnevna manifestacija “Poetski dani Dare Sekulić”, čiji je moto ove godine “Korijeni življenja i pjevanja”.

Organizatori manifestacije su “Forum teatar” Istočno Sarajevo, Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo i Matična biblioteka Istočno Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Poetsko zavještanje Dare Sekulić prenositi budućim generacijama Poetsko zavještanje Dare Sekulić prenositi budućim generacijama
U prepunoj sali Kulturnog centra izvedena monodrama "K`o kamen" U prepunoj sali Kulturnog centra izvedena monodrama "K`o kamen"
Predstavljena monografija o Milanu Gutoviću Predstavljena monografija o Milanu Gutoviću
Najčitanije
  • Vlado Šipčić – posljednji četnik koji je oružanu borbu sa komunistima vodio do 1957. godine
    11h 6m
    19
  • INTERVJU: Vojislav Vojo Čarkić – Legendarni prota Vojo
    10h 46m
    0
  • Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    14h 9m
    0
  • Na današnji dan formirana Vojska Republike Srpske
    15h 6m
    11
  • Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
    12h 3m
    0