Промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике (ФОТО)

30.06.2023. 12:42
1
ИЗВОР: katera.news

На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић изјавио је новинарима да су техничке науке, поред медицинских, јако важне јер знање љекара и инжењера утиче на квалитет сваког појединца, али и будућих генерација.

Он је подсјетио да је важна интернационализација факултета и Универзитета у Источном Сарајеву.

- Радује ме што професори и асистенти Електротехничког факултета имају огроман допринос у интернационализацији кроз објављивање радова у међународним часописима. Скоро сви професори и асистенти овог факултета су прошли кроз међународну размјену. Значај Електротехничког факултета је и у томе што се један од професора овог факултета налази на листи два одсто најцитиранијих професора у свијету - рекао је Кулић.

Декан Електротехничког факултета Божидар Поповић изјавио је да је задовољан бројем дипломаца и мастера јер је то број, истиче, који задовољава потребе тржишта рада у Републици Српској.

- Опредијелили смо се за квалитет, а не квантитет јер нам је јако важно да наши инжењери буду препознати на тржипту рада. Могу да кажем да сви дипломци и мастери, који данас буду промовисани, већ раде у реалном сектору - истакао је Поповић.

Он је поручио родитељима и студентим да се исплати студирати на факултетима који гарантују запослење, али и сарадњу са привредом.

Поповић је навео да су на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву усвојена два нова програма.

- Усвојен је програм за кратки студијски циклус у трајању од годину дана и 120 ECTS бодова на којем ће се оспособљавати кадар за мехатронику. Такође, покренућемо студије на енглеском језику на три програма - Аутоматика и електроника, Електроенергетика и Рачунарство и информатика – навео је Поповић.

Према његовим ријечима, тако ће се створити могућност за сарадњу са другим факултетима у региону, али и да на Електротехничком факултету студирају студенти из цијелог свијета.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Свечаној промоцији дипломаца присуствовао је и ректор Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици Небојша Арсић који је истакао да је сарадња са ЕТФ-ом у Источном Сарајеву квалитетна и интензивна.

- Долазим из Косовске Митровице у тренутку који није лијеп за српски народ на Космету. Упркос томе, дошао сам да са колегама из Источног Сарајева подијелим радост због дипломирања нове генерације студената и мастера - истакао је он.

Тијана Беговић, дипломирани инжењер електротехнике и један од најбољих студената генерације, рекла је да јој је студирање на Електротехничком факултету била привилегија и част.

- Професори и асистенти са којима смо радили и сарађивали су улагали много труда у наставни процес и желим да им се захвалим на томе – рекла је Беговић.

Према њеним ријечима, студенти су имали прилику да учествују у многим пројектима и међународним размјенама.

- Част ми је што сам дио овог колектива и што ми је пружена могућност да останем да радим, да се усавршавам, стичем нова знања и бавим научним радом. И што је најважније своје знање пренесем новим генерацијама  – рекла је она.

Никола Кукрић, мастер електротехникерекао је да тренутно ради на овом факултету као асистент.

Стекао сам много знања, а у сарадњи са професорима учествовао сам на многим међународним пројектима – рекла је он.

На свечаној промоцији дипломаца плакете и захвалнице Електротехничког факултета додијељене су ректору Универзитета у Источном Сарајеву Милану Кулићу, амбасадору Јапана у БиХ Синиши Берјану, професорима Електротехничког факултета и сарадницима за подршку у раду и развоју.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Miloš 30.06.2023. 16:04
    Ovo je najbolji fakultet. Čestitam svim inženjerima i mastetima Elektrotehnike.
    Čestitke i svim profesorima koji se bore svaki dan da ETF bude najbolji.
Повезане вијести
Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
ЕТФ наградио побједнике такмичења у изради мобилних апликација (ФОТО) ЕТФ наградио побједнике такмичења у изради мобилних апликација (ФОТО)
Десетогодишња Ена Вуковић још један пјеснички бисер Хан Пијеска Десетогодишња Ена Вуковић још један пјеснички бисер Хан Пијеска
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    17h 24m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    16h 13m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    18h 50m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    18h 55m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    18h 23m
    0