Promovisan 41 diplomirani inženjer i četiri mastera elektrotehnike (FOTO)

30.06.2023. 12:42
1
IZVOR: katera.news

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je promovisan 41 diplomirani inženjer i četiri mastera elektrotehnike.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić izjavio je novinarima da su tehničke nauke, pored medicinskih, jako važne jer znanje ljekara i inženjera utiče na kvalitet svakog pojedinca, ali i budućih generacija.

On je podsjetio da je važna internacionalizacija fakulteta i Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

- Raduje me što profesori i asistenti Elektrotehničkog fakulteta imaju ogroman doprinos u internacionalizaciji kroz objavljivanje radova u međunarodnim časopisima. Skoro svi profesori i asistenti ovog fakulteta su prošli kroz međunarodnu razmjenu. Značaj Elektrotehničkog fakulteta je i u tome što se jedan od profesora ovog fakulteta nalazi na listi dva odsto najcitiranijih profesora u svijetu - rekao je Kulić.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Božidar Popović izjavio je da je zadovoljan brojem diplomaca i mastera jer je to broj, ističe, koji zadovoljava potrebe tržišta rada u Republici Srpskoj.

- Opredijelili smo se za kvalitet, a ne kvantitet jer nam je jako važno da naši inženjeri budu prepoznati na tržiptu rada. Mogu da kažem da svi diplomci i masteri, koji danas budu promovisani, već rade u realnom sektoru - istakao je Popović.

On je poručio roditeljima i studentim da se isplati studirati na fakultetima koji garantuju zaposlenje, ali i saradnju sa privredom.

Popović je naveo da su na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu usvojena dva nova programa.

- Usvojen je program za kratki studijski ciklus u trajanju od godinu dana i 120 ECTS bodova na kojem će se osposobljavati kadar za mehatroniku. Takođe, pokrenućemo studije na engleskom jeziku na tri programa - Automatika i elektronika, Elektroenergetika i Računarstvo i informatika – naveo je Popović.

Prema njegovim riječima, tako će se stvoriti mogućnost za saradnju sa drugim fakultetima u regionu, ali i da na Elektrotehničkom fakultetu studiraju studenti iz cijelog svijeta.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Svečanoj promociji diplomaca prisustvovao je i rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici Nebojša Arsić koji je istakao da je saradnja sa ETF-om u Istočnom Sarajevu kvalitetna i intenzivna.

- Dolazim iz Kosovske Mitrovice u trenutku koji nije lijep za srpski narod na Kosmetu. Uprkos tome, došao sam da sa kolegama iz Istočnog Sarajeva podijelim radost zbog diplomiranja nove generacije studenata i mastera - istakao je on.

Tijana Begović, diplomirani inženjer elektrotehnike i jedan od najboljih studenata generacije, rekla je da joj je studiranje na Elektrotehničkom fakultetu bila privilegija i čast.

- Profesori i asistenti sa kojima smo radili i sarađivali su ulagali mnogo truda u nastavni proces i želim da im se zahvalim na tome – rekla je Begović.

Prema njenim riječima, studenti su imali priliku da učestvuju u mnogim projektima i međunarodnim razmjenama.

- Čast mi je što sam dio ovog kolektiva i što mi je pružena mogućnost da ostanem da radim, da se usavršavam, stičem nova znanja i bavim naučnim radom. I što je najvažnije svoje znanje prenesem novim generacijama  – rekla je ona.

Nikola Kukrić, master elektrotehnikerekao je da trenutno radi na ovom fakultetu kao asistent.

Stekao sam mnogo znanja, a u saradnji sa profesorima učestvovao sam na mnogim međunarodnim projektima – rekla je on.

Na svečanoj promociji diplomaca plakete i zahvalnice Elektrotehničkog fakulteta dodijeljene su rektoru Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milanu Kuliću, ambasadoru Japana u BiH Siniši Berjanu, profesorima Elektrotehničkog fakulteta i saradnicima za podršku u radu i razvoju.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Miloš 30.06.2023. 16:04
    Ovo je najbolji fakultet. Čestitam svim inženjerima i mastetima Elektrotehnike.
    Čestitke i svim profesorima koji se bore svaki dan da ETF bude najbolji.
Povezane vijesti
Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih
Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu
ETF nagradio pobjednike takmičenja u izradi mobilnih aplikacija (FOTO) ETF nagradio pobjednike takmičenja u izradi mobilnih aplikacija (FOTO)
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    22h 45m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    22h 16m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    18h 32m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    14h 27m
    2
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    22h 39m
    0