Промовисан роман "Милош и акмаче" аутора Саше Терзића

10.11.2022. 20:18
0
ИЗВОР: srna.rs

Роман "Милош и акмаче", аутора Саше Терзића, који говори о Милошу Ступару, ратном команданту шековићког Другог одреда Специјалне полиције МУП-а Републике Српске представљен је вечерас публици у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Терзић је рекао новинарима да је јунак Милош Ступар у првој деценији 21. вијека био осуђен на 40 година робије, те да је другостепеном пресудом ослобођен, а да је роман настао из жеље да се забиљежи његова животна прича.

- Он је скоро пет година био у затвору `Виктор Бубањ`. Ја сам долазио код њега у посјету и видио сам да то мора да се забиљежи. Питао сам га да то урадим и ево послије 10 година роман је објављен - навео је Терзић.

Он је додао да му као глумцу није било лако да приче из рата и затворске јединице пренесе на папир, али и да је срећан јер је ипак роман угледао свјетло дана.

Терзић је нагласио и да ће роман "Милош и акмаче" у наредном периоду бити промовисан широм Републике Српске.

Главни јунак романа Милош Ступар истакао је да себе не сматра јунаком, те да су јунаци сви они који су истински учествовали у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.

- Сваки учесник рата је јунак исто толико колико и ја, са том разликом што сам ја имао рођака Сашу да сву нашу причу, све разговоре у притворској јединици и послије притвора стави у један роман - нагласио је Ступар.

Ступар је додао да је у вријеме суђења имао подршку породице, пријатеља и Српске православне Цркве.

Милош Ступар, ратни командант Другог одреда Шековићи који је дјеловао у саставу Специјалне бригаде полиције МУП-а, у јулу 2008. године био је оптужен за наводни геноцид у Сребреници и осуђен на 40 година затвора, али је у поновљеном поступку ослобођен.

Коментари 0
Повезане вијести
У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића
У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО) У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО)
Промовисана књига „Србија од винчанске цивилизације до 1918. године“ у Источном Сарајеву Промовисана књига „Србија од винчанске цивилизације до 1918. године“ у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 15m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    20h 39m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    16h 8m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    7h 45m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    7h 26m
    0